Kiaušiniai debesėliuose
Reikės:
- 4 kiaušinių;
- kelių laiškų svogūnų laiškų;
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 3 riekelių rūkytos šoninės ar saliamo dešros;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Šoninę arba saliamį pakepinkite keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus ir padėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius.
Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius susidėkite į atskirus mažus indelius.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Tuomet labai atsargiai įmaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, šoninę ar saliamį ir tarkuotą parmezano sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šiek tiek pašlakstykite aliejumi ir padalinkite baltymus į 4 „debesėlius“ – krūveles. Jų viduryje padarykite duobutę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min. arba kol gražiai pradės skursti baltymų krašteliai.
Tuomet į kiekvieną duobutę įdėkite po trynį ir kepkite dar 3-4 min.
Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus!
P.S. Į baltymus galite įmaišyti kitos savo mėgstamos mėsos, pridėti įvairių žolelių, špinatų ir pan. Arba baltymus pagardinti tik druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“