Pavasariškas vištienos troškinys: gaminsiu dar ne kartą

Nežinau, kodėl šis receptas taip pavasariškai pavadintas, greičiausiai dėl spalvų įvairovės – geltonos, žalios, raudonos.

Pavasariškas vištienos troškinys.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Pavasariškas vištienos troškinys.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Apr 5, 2016, 2:10 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:17 AM

Man receptas patiko, nes paprastai, greitai pagaminamas, viskas viename puode, o produktai maistingi: vištiena, bulvės, pupos, kukurūzai, pomidorai.

Patiekalas gana švelnaus skonio, truputį salsvokas (dėl kukurūzų). Pomidorai tiesiog sužiba savo skoniu, suteikia gaivumo, rūgštelės, savotiško kontrasto. Skanus patiekalas, dar tikrai gaminsiu.

Pavasariškas vištienos troškinys

Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Good Food: One Pots'

Ingredientai:

  • 8 vištos šlaunelės;
  • 2 šaukštai miltų;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 100 g šviežios šoninės, pjaustytos kubeliais;
  • 400 ml vištienos sultinio;
  • 500 g mažų bulvių, perpjautų pusiau;
  • 200 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“);
  • 200 g išlukštentų žaliųjų pupų, šviežių ar šaldytų;
  • 200 g kukurūzų, šviežių ar šaldytų;
  • 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Vištieną apibarstykite druska, pipirais ir miltais. Įtrinkite jais mėsą.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės.

Į tą pačią keptuvę dėkite šoninę, kepkite 5 minutes, kol apskrus.

Vištieną sudėkite atgal į keptuvę, pilkite sultinio, uždenkite dangčiu, palaukite, kol užvirs ir virkite 30 minučių.

Tuo tarpu puode su pasūdytu vandeniu išvirkite bulves, kol jos suminkštės. Nukoškite.

Kai vištiena baigs virti, sudėkite bulves, visas daržoves ir kreminį sūrį. Paskaninkite druska, pipirais. Virkite dar 5 minutes.

Patarimai, pastebėjimai. Vietoje kreminio sūrio galima naudoti ir grietinėlę.

Aš naudojau itališką kumpį-šoninę – „pančetą“.

Jei norite, kad mėsa kristų nuo kaulo, virkite ją ilgiau. Man labiau patinka, kai vištos mėsa būna minkšta minkšta ir krenta nuo kaulo, todėl kitąkart virsiu truputį ilgiau.

Daugiau  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.