Man receptas patiko, nes paprastai, greitai pagaminamas, viskas viename puode, o produktai maistingi: vištiena, bulvės, pupos, kukurūzai, pomidorai.
Patiekalas gana švelnaus skonio, truputį salsvokas (dėl kukurūzų). Pomidorai tiesiog sužiba savo skoniu, suteikia gaivumo, rūgštelės, savotiško kontrasto. Skanus patiekalas, dar tikrai gaminsiu.
Pavasariškas vištienos troškinys
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Good Food: One Pots'
Ingredientai:
- 8 vištos šlaunelės;
- 2 šaukštai miltų;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- 100 g šviežios šoninės, pjaustytos kubeliais;
- 400 ml vištienos sultinio;
- 500 g mažų bulvių, perpjautų pusiau;
- 200 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“);
- 200 g išlukštentų žaliųjų pupų, šviežių ar šaldytų;
- 200 g kukurūzų, šviežių ar šaldytų;
- 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Vištieną apibarstykite druska, pipirais ir miltais. Įtrinkite jais mėsą.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę dėkite šoninę, kepkite 5 minutes, kol apskrus.
Vištieną sudėkite atgal į keptuvę, pilkite sultinio, uždenkite dangčiu, palaukite, kol užvirs ir virkite 30 minučių.
Tuo tarpu puode su pasūdytu vandeniu išvirkite bulves, kol jos suminkštės. Nukoškite.
Kai vištiena baigs virti, sudėkite bulves, visas daržoves ir kreminį sūrį. Paskaninkite druska, pipirais. Virkite dar 5 minutes.
Patarimai, pastebėjimai. Vietoje kreminio sūrio galima naudoti ir grietinėlę.
Aš naudojau itališką kumpį-šoninę – „pančetą“.
Jei norite, kad mėsa kristų nuo kaulo, virkite ją ilgiau. Man labiau patinka, kai vištos mėsa būna minkšta minkšta ir krenta nuo kaulo, todėl kitąkart virsiu truputį ilgiau.
Daugiau – bakingsecrets.lt