Kol neatradau šio recepto. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai. Dar vienas atradimas man – lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!
Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti. Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).
Saldūs lietiniai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'
Ingredientai:
- 100 g miltų;
- 2 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 kiaušiniai;
- 300 ml pieno;
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- sviesto kepimui.
Gaminimo eiga
Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.
Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.
Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.
Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.
Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.
Šaltinis – bakingsecrets.lt