Saldūs ir ploni lietiniai, kuriems nereikia jokio įdaro

Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol nemokėjau tokių kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro net nekildavo minčių.

Saldūs lietiniai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Saldūs lietiniai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Apr 23, 2016, 7:40 AM, atnaujinta Apr 16, 2023, 5:49 PM

Kol neatradau šio recepto. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai. Dar vienas atradimas man – lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!

Patarimai, pastebėjimai. Tešla bus skysta, tokia ir turi būti. Į 15-20 cm keptuvę pilkite apie 30 ml tešlos vienam blyneliui. Jei keptuvė didesnė, pilkite apie 60 ml tešlos (3-4 šaukštai).

Saldūs lietiniai

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Annabel's Family Cookbook'

Ingredientai:

  • 100 g miltų;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 300 ml pieno;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • sviesto kepimui.

Gaminimo eiga

Į dubenį įsijokite miltus ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę.

Kiaušinius suplakite su vanile ir cukrumi. Supilkite į miltus.

Po truputį pilkite pieną ir viską maišykite iki vientisos masės.

Keptuvę įkaitinkite, patepkite sviestu ir kepkite lietinius po kelias minutes iš kiekvienos pusės.

Prieš tiekiant apšlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.