Nuodėmingai skanus šokoladinis kefyro pyragas

Kas nemėgsta šokoladinių pyragų? Šis pyragas, kurio receptą užtikau mėgstamame tinklaraštyje „Food52“, man pavyko iš pirmo karto. Purus ir lengvas – lyg būtų iš oro. Ir kartu sodrus, drėgnas, bet nesukritęs. Žodžiu, sunku sustoti valgyti. Jis tiesiog nuodėmingai skanus.

Šokoladinis kefyro pyragas.
Šokoladinis kefyro pyragas.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintė Š.

2016-04-30 14:20, atnaujinta 2023-05-02 17:38

Dar viena puiki savybė – jis ilgai nesudžiūsta.

Iškeptą apliekite šokoladiniu glajumi arba apibarstykite cukraus pudra.

Svarbus patarimas: pyragą reikia kepti didelėje formoje, nes jis labai iškyla. Jeigu jūsų apvali kekso forma nėra pati didžiausia, kepkite iš pusės normos.

Taip pat patarčiau naudoti geros kokybės kakavą – aš ją perku prieskonių parduotuvėse. Kepiniai su tokia kakava būna labai sodriai šokoladiniai.

Sykį neturėjau kefyro, tad panaudojau pasukas – tešla buvo kiek skystesnė, bet iškeptas rezultatas buvo toks pat nuostabus.

Matavimui naudoju standartinį pusryčių kavos ar arbatos puodelį (250 ml).

Šokoladinis kefyro pyragas

Reikės:

  • 2 puodelių cukraus;
  • 1 ir trijų ketvirtadalių puodelio miltų;
  • 3/4 puodelio kakavos miltelių (plius formai pabarstyti);
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • 2 arbatinių šaukštelių sodos;
  • 1 puodelio kefyro;
  • 1 puodelio stiprios juodos kavos;
  • 1/2 puodelio augalinio aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • vanilės.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite kakavos milteliais (ne miltais!) – tai suteiks pyragui sodrią rudą spalvą.

Sumaišykite cukrų, miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą.

Kitame inde mikseriu suplakite kefyrą, kavą, aliejų ir kiaušinius. Plakite, kol viskas gerai susimaišys.

Toliau plakdami po truputį dėkite sausus ingredientus. Kai juos sudėsite, tešlą plakite dar 4 minutes.

Sukrėskite ją į kepimo formą ir kepkite 45–55 minutes. Ar iškepęs, tikrinkite pagaliuku.

Neatidarinėkite orkaitės durelių, kol kepa.

Išėmusi iš orkaitės palaikau pyragą formoje 20–30 minučių, tik po to išimu.

Kai atauš, puoškite ir mėgaukitės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.