Dar viena puiki savybė – jis ilgai nesudžiūsta.
Iškeptą apliekite šokoladiniu glajumi arba apibarstykite cukraus pudra.
Svarbus patarimas: pyragą reikia kepti didelėje formoje, nes jis labai iškyla. Jeigu jūsų apvali kekso forma nėra pati didžiausia, kepkite iš pusės normos.
Taip pat patarčiau naudoti geros kokybės kakavą – aš ją perku prieskonių parduotuvėse. Kepiniai su tokia kakava būna labai sodriai šokoladiniai.
Sykį neturėjau kefyro, tad panaudojau pasukas – tešla buvo kiek skystesnė, bet iškeptas rezultatas buvo toks pat nuostabus.
Matavimui naudoju standartinį pusryčių kavos ar arbatos puodelį (250 ml).
Šokoladinis kefyro pyragas
Reikės:
- 2 puodelių cukraus;
- 1 ir trijų ketvirtadalių puodelio miltų;
- 3/4 puodelio kakavos miltelių (plius formai pabarstyti);
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 2 arbatinių šaukštelių sodos;
- 1 puodelio kefyro;
- 1 puodelio stiprios juodos kavos;
- 1/2 puodelio augalinio aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- vanilės.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite kakavos milteliais (ne miltais!) – tai suteiks pyragui sodrią rudą spalvą.
Sumaišykite cukrų, miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir sodą.
Kitame inde mikseriu suplakite kefyrą, kavą, aliejų ir kiaušinius. Plakite, kol viskas gerai susimaišys.
Toliau plakdami po truputį dėkite sausus ingredientus. Kai juos sudėsite, tešlą plakite dar 4 minutes.
Sukrėskite ją į kepimo formą ir kepkite 45–55 minutes. Ar iškepęs, tikrinkite pagaliuku.
Neatidarinėkite orkaitės durelių, kol kepa.
Išėmusi iš orkaitės palaikau pyragą formoje 20–30 minučių, tik po to išimu.
Kai atauš, puoškite ir mėgaukitės!