Alyvuogių pyragas
Reikės:
• 400 ml skardinės juodų alyvuogių be kauliukų;
• 400 ml skardinės žalių alyvuogių be kauliukų;
• 5 šaukštų miltų (dar reikės 2 šaukštų miltų pabarstymui);
• 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
• druskos;
• 4 kiaušinių;
• 110 g tarkuoto sūrio (fermentinio, ne džiovinto);
• 100 ml pieno;
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Į kiaurasamtį pilkite alyvuogių skardines, nuvarvinkite skystį, apiberkite dviem šaukštais miltų ir jas truputį pakratykite, kad visos alyvuogės pasidengtų miltais.
Į dubenėlį dėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite.
Kitame dubenėlyje šakute lengvai išplakite kiaušinius ir viską maišant supilkite į miltus.
Supilkite pieną, alyvuogių aliejų, kiaušinius, sudėkite sūrį ir alyvuoges, viską gerai išmaišykite ir palikite stovėti kambario temperatūroje apie 2 val.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
Kepkite apie 35 min.
Viršus turi gražiai paruduoti, bet jei matote kad jis darosi per daug tamsus, jį galite pridengti aliuminio folija.
Prieš išimant pyragą iš formos ir pradedant pjaustyti leiskite jam visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“