Šių dienų hitas – špinatų ir rikotos pyragas

Į virtuvę atkeliavo naujojo derliaus špinatai! Galiu juos valgyti nuo ryto iki vakaro – pusryčiams kepu kiaušinienę, pietums – sriubą arba salotas, vakarienei – blynelius su špinatų įdaru.

Rikotos ir špinatų pyragas.<br>123rf nuotr.
Rikotos ir špinatų pyragas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintė Š.

May 5, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 2, 2023, 5:45 PM

O štai šį pikantišką pyragą visuomet džiugiai sutinka tiek šeima, tiek kaimynai ir draugai. Jis labai tinka pasiimti į iškylą, nes atvėsęs ne mažiau gardus.

Špinatai ir rikotos sūris sudaro puikų duetą, bet taip pat nesuklysite, jeigu vietoje rikotos naudosite lietuvišką varškę. Pyrago įdaras su varške bus standesnis, tačiau ne mažiau pikantiškas.

Aš tešlai naudoju speltų miltus, bet tinka ir įprasti kvietiniai. 

Itališkas rikotos ir špinatų pyragas

Ingredientai 22 cm skersmens formai

Reikės:

  • 200 g miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 75 g parmezano sūrio;
  • 300 g špinatų;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g grietinės;
  • 250 g rikotos;
  • trinto muskato riešuto.

Kaip gaminti

Į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir trinkite rankomis, kol gausite trupinius. Įmaišykite pusę parmezano sūrio ir 2-3 šaukštus šalto vandens, užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, laikykite 15 minučių.

Jeigu pyrago viršų norėsite uždengti grotelėmis, pasilikite gabalėlį tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio ir išklokite ja pyrago formą. Subadykite šakute, uždenkite folija ar kepimo popieriumi, berkite balasto – pupelių ar žirnių ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite 10 minučių, po to nuimkite balastą ir kepkite dar 5 minutes.

Paruoškite įdarą. Špinatus porą minučių pakepinkite keptuvėje, į kurą įdėta pusė šaukšto sviesto. Išimkite iš keptuvės, nupilkite skystį. Apibarstykite špinatus trintu muskato riešutu, druska ir palikite atvėsti.

Dėkite špinatus ant tešlos. Suplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę ir rikotos sūrį. Apliekite šiuo mišiniu špinatus, apibarstykite likusiu parmezano sūriu ir uždenkite tešlos grotelėmis. Aptepkite jas šlakeliu pieno ir kepkite pyragą dar 35-40 minučių.

Skanaukite šiltą arba atvėsusį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.