Šį šokoladinį karamelinį tortą išgyrė visi. Ir ne be reikalo

Šokoladinis karamelinis tortas. Labai išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išbandytas. Tikrai maniau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai skanus, bet man kiek per saldus ir per sunkus.

Šokoladinis karamelinis tortas.
Šokoladinis karamelinis tortas.
Šokoladinis karamelinis tortas.
Šokoladinis karamelinis tortas.
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

May 11, 2016, 6:58 PM, atnaujinta May 11, 2023, 6:58 PM

Patarimai. Tortą sutepiau ir laikiau per naktį, ragavau kitą dieną. Nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi. Kitądien tortas labiau įsigėrė , buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai daug skanesnis. Todėl tikrai patariu duoti laiko šiam tortui subręsti.

Biskvitą kepiau vieną 18 cm torto formoje ir vėliau supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, todėl vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus nieko nesimatė.

Jei kepsite didesnėje formoje, siūlau didinti produktų kiekius biskvitui priklausomai nuo naudojamos formos. Internete galima rasti skaičiuokles, kurios be didelių pastangų konvertuoja produktų kiekius skirtingų dydžių kepimo formoms. Aš tuo kartais pasinaudoju.

Šokoladinis karamelinis tortas

Receptas adaptuotas iš tinklaraščio „Aguonėlė“

Ingredientai 18 cm torto formai

Biskvitui:

  • 125 g minkšto sviesto;
  • 220 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g miltų;
  • 40 g kakavos;
  • 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu);
  • 175 ml pieno.

Kremui:

  • 500 g maskarponės;  
  • 1 indelis (400 g) virto kondensuoto pieno (karamelės tokios kaip „Rududu“).

Kavos sirupui:

  • 150 ml paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu);
  • 75 g cukraus.

Papuošimui – šokolado drožlių.

Gaminimo eiga

1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite.

2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.

3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.

4. Į sviestą berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite.

5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 18 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus.

7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į keturias dalis.

8. Kavos sirupui, pasiruoškite stiprią kavą, sumaišykite su cukrumi, užvirkite. Vėliau ataušinkite.

9. Kremui maskarponę sumaišykite su karamele.

10. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, apšlakstykite kavos sirupu, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padenkite kremu.

11. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai.

12. Puoškite šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.