Taip, mano virtuvė ir aš esame vienas gyvis, mes alsuojame tuo pačiu oru, šokame pagal tą pačią muziką ir viena kitą labai gerai suprantame. Netrukus po kambarius pasklinda šilkinis vanilės ir citrinos kvapas.
Citrininis rikotos keksas
Reikės:
- 150 g sviesto, kambario temperatūros;
- 170 g cukraus;
- 250 g rikotos;
- tarkuotos žievelės nuo 3 vidutinio dydžio citrinų; 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 3 kiaušinių;
- 180 g miltų;
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Sviestą išsukite drauge su cukrumi ir rikota, kol gausite šviesią purią masę, viso plakite apie 2 minutes. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, vanilės ekstraktą. Toliau maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į rikotos, sviesto ir kiaušinių mišinį, sumaišykite mediniu šaukštu, kol nebesimatys sausų miltų.
Sviestu ištepkite 24 cm kekso formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes.
Leiskite atvėsti.
Kol šviežias ir dar šiltas, keksas yra labai viliojantis, bet pats gardžiausias jis bus, jei leisite jam gerai atvėsti, o jei galite – palikite jį pastovėti per visą naktį, tada jis bus visų gardžiausias.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“