Receptas, kuris dar nė karto nenuvylė: naminės varškės spurgos

Šių tradicinių skanumynų neįmanoma atsivalgyti. Ką tik iškeptos purios ir minkštos varškės spurgos nuo stalo dingsta akimirksniu. Gal todėl, kad jos taip primena vaikystę?  

Varškės spurgos.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Varškės spurgos.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 5:34 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:29 PM

Prisiminkite ją ir jūs. Šiuo puikiu spurgų receptu dalinasi mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė.

Varškės spurgos

Reikės:

  • 400 g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 6 v. š. cukraus;
  • 12 v. š. miltų (su kaupu);
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 v. š. citrinos sulčių sodos nugesinimui (galima ir acto);
  • žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

Į varškę berti cukrų, gerai ištrinti, įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisos masės.

Berti druską, dėti sodą, sumaišytą su citrinos sultimis, išmaišyti, berti miltus po truputį vis šaukštu permaišant. Kaip bus sunku maišyti su šaukštu, baikite minkyti rankomis, pateptomis aliejumi.

Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek limpanti prie rankų.

Darydami spurgas, rankas, kad neliptų tešla, patepkite kartkartėmis aliejumi. Daryti graikinio riešuto dydžio spurgas, virkite įkaitintuose riebaluose ant silpnos ugnies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.