Itališkas desertas su braškėmis: ir kodėl neišbandžiau anksčiau?

Labai senai buvau nusižiūrėjus šį desertą, bet užteko perskaityti kitame tinklaraštyje planą, ir pasidarė gėda, kad tiek laiko tempiau. Teisingai sakoma, kad viskam savas laikas.

Panakota su braškėmis.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Panakota su braškėmis.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jun 9, 2016, 1:26 PM, atnaujinta Jun 8, 2022, 5:23 PM

Panakota su braškėmis

Reikės:

  • 200 ml grietinėlės (30% riebumo);
  • 200 ml pieno (3.5% riebumo);
  • 3 v. š. cukraus;
  • 2 nemažų citrinos žievelės juostelių;
  • 20 g želatinos;
  • braškių.

1. Išbrinkinkite vandenyje želatiną.

2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir įdėkite citrinos juostelės. Kaitinkite iki užkaitinimo vis pamaišant.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies, išimkite citriną ir supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite.

4. Supilkite į indelius ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Vėliau dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.

5. Patiekite su braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.

Skanaus!

Šaltinis: „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.