Varškės sūreliai su graikiniais riešutais ir šokoladiniu glaistu
Reikės (6 porc.):
400 g varškės;
70 g sviesto;
125 g juodojo šokolado;
50 g graikinių riešutų;
cukraus pagal skonį ar jo pakaitalo.
Kaip gaminti
Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje, ištepti juo silikoninių keksiukų formelių kraštus ir dėti į šaldymo kamerą.
Graikinius riešutus paskrudinti keptuvėje, nuimti luobeles ir susmulkinti.
Sviestą ištirpinti. Kai bus kambario temperatūros, supilti į varškę, dėti cukraus ir gerai išplakti plaktuvu. Įmaišyti riešutus.
Dėti varškės masę į formeles ir palaikyti šaldymo kameroje. Po 15 minučių išimti, aptepti viršų likusiu šokoladu ir dar kartą dėti į kamerą, kad sustingtų.
Skanaus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“