Edvardo Žičkaus braškių tortą bičiuliai kirto pasigardžiuodami

Televizijos laidos vedėjui Edvardui Žičkui lietuviška vasara siejasi su braškėmis, kurias vyras valgo ne tik vienas, bet ir ruošia kvapų tortą. Televizijos laidos „Gyvenimas“ vedėjui E.Žičkui valgio ruošimas – atsipalaidavimo būdas, kaip ir vairavimas ar plaukiojimas.

Šampaninis-braškinis tortas.<br>T.Bauro nuotr.
Šampaninis-braškinis tortas.<br>T.Bauro nuotr.
Gaminti mėgstantis televizijos laidų vedėjas E.Žičkus iš pirmųjų vasaros uogų paruošė šampaninį-braškinį tortą, kurį vėliau bičiuliai pasigardžiuodami sukirto.<br>T.Bauro nuotr.
Gaminti mėgstantis televizijos laidų vedėjas E.Žičkus iš pirmųjų vasaros uogų paruošė šampaninį-braškinį tortą, kurį vėliau bičiuliai pasigardžiuodami sukirto.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jun 14, 2016, 10:35 AM, atnaujinta Jun 12, 2023, 10:04 AM

Virtuvės paslapčių Edvardas, kaip ir daugelis vaikų, išmoko iš močiutės ir mamos. Vėliau kulinarijos žinių sėmėsi iš knygų, tinklaraščių ir draugų.

„Kartais net grįžęs vėlai namo po darbo galiu iki išnaktų ruošti rytdienos pietus. O po to juos nuvežti savo bendradarbiams, nes man dažnai smagiau gaminti nei ragauti“, – patikino E.Žičkus.

Edvardas labai mėgsta ruošti mėsos, daržovių patiekalus, lengvus užkandžius. Laidos vedėjas iš kelionių parsiveža įvairių receptų, prieskonių, tad kartkartėmis išmėgina ką nors egzotiška.

Vilnietis nevengia kurti ir įspūdingų desertų. Tačiau juos Edvardas mėgsta tik gaminti, o valgyti – ne.

„Esu gimęs be saldumynų geno, man cukrus gali neegzistuoti, o pieno produktų netoleruoja organizmas.

Tad ir šįkart šampaninio-braškinio torto receptą išbandžiau tik dėl įdomumo. Na, ir dėl bičiulių, kurie tą tortą pasigardžiuodami sukirto“, – pasakojo braškių torto receptu pasidalijęs vilnietis žurnalistas.

Edvardas labiau mėgsta šviežias braškes arba su šiomis uogomis pagamintą želę. Vyrui skaniausios braškės, kai pats jų nusiskina mamos darže.

„Gerai, kad pačiam virti uogienių netenka, nes šio gėrio parsivežu iš mamos ir tetos, nors tiek man tos uogienės ir reikia, gal indelio visai žiemai“, – šypsodamasis patikino pašnekovas.

Šampaninis-braškinis tortas

Išmėginęs šio torto receptą namuose E.Žičkus produktams išleido apie dešimt eurų.

Reikės:

  • 0,5 kg šviežių braškių;
  • 0,5 kg maskarponės;
  • 2 kiaušinių;
  • pusės stiklinės cukraus pudros (pagal skonį, smaližiams – nepilna stiklinė);
  • 25 g želatinos;
  • mažo indelio 4 procentų riebumo graikinio jogurto;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • „Damų pirštelių“ (pailgi piršto formos biskvitiniai sausainiai) – pagal torto formą;
  • 50 ml putojančio vyno sausainiams pamirkyti.

Papuošti reikės:

  • 200 ml sausojo putojančio vyno ar šampano;
  • 7 g želatinos.

Kaip gaminti

Gerai išmaišykite maskarponę su graikiniu jogurtu, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Į šį mišinį supilkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.

Tuomet vėl viską gerai išmaišykite, supilkite trynius. Dar kartą išmaišykite. Vandenyje išbrinkinkite želatiną ir supilkite į torto masę. Išmaišykite.

Nuplaukite ir supjaustykite braškes (ketvirtį jų palikti papuošti).

„Damų pirštelius“ akimirkai panardinkite į putojantį vyną ir jais išklokite torto formos šonus. Į formą pilkite torto masę, ją sluoksniuodami su braškėmis. Tortą palikite porai valandų sustingti šaldytuve.

Ruoškite viršutinę puošniąją torto dalį. Į indą su 200 ml putojančio vyno supilkite išbrinkintus 7 g želatinos ir viską išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą sustingti.

Tortą puoškite braškių puselėmis, susmulkintais šampano drebučiais, cukraus pudra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.