Šokolado ir pieno želės tortas
Reikės:
- 500 ml pieno,
- 120 g juodojo šokolado,
- 40 g želatinos,
- cukraus pagal skonį.
Gaminimas
Želatiną brinkinau vos šiltame vandenyje (pusėje stiklinės apie 30 min.).
Pieną užvirinau. Išbrinkintą želatiną supylusi į puodą su 200 ml vandens kaitinau, kol visiškai ištirpo granulės ir ją supylusi į pieną pakaitinau.
Pusę pieno supyliau į formą ir pastačiau stingti šaldytuve. Į likusį pieną sudėjau gabaliukais laužytą šokoladą ir dar pakaitinau, kol šokoladas visiškai ištirpo.
Jau į sustingusią pieno želę supyliau šokolado masę ir vėl pastačiau į šaldytuvą stingti (geriausia laikyti per naktį).
Tortas paruoštas.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“