Gaminti mėgstantis magas rado tobulas salotas prie vištienos

Birželį gimtadienį švenčiantis magas Mantas Wizardas (30 m.) neįsivaizduoja šventės be gardžių vasaros uogų. Tačiau jis iš braškių labiau mėgsta gaminti ne desertus, o salotas.

Birželį gimtadienį švenčiantis Mantas Wizardas svečiams iš braškių ruoš salotas, tinkančias prie vištienos kepsnio.<br>T.Bauro nuotr.
Birželį gimtadienį švenčiantis Mantas Wizardas svečiams iš braškių ruoš salotas, tinkančias prie vištienos kepsnio.<br>T.Bauro nuotr.
Vištos krūtinėlė su braškių salotomis
Vištos krūtinėlė su braškių salotomis
Daugiau nuotraukų (2)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jun 16, 2016, 1:49 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:15 PM

Birželio 27-ąją iliuzionistui sukaks 31-eri ir ant vaišių stalo būtinai bus kas nors paruošta iš braškių. „Vasara man – gražiausias metų laikas, kai dienos ilgiausios ir viskas žydi“, – patikino po Vėžio ženklu gimęs Mantas Wizardas.

Tad magas labai laukia ne tik savo gimtadienio, bet ir vasaros dovanų – lietuviškų braškių. Iš jų šeimininkas savo šventei greičiausiai ruoš salotas su bazilikais ir jas patieks su kepta vištos krūtinėle, rašo „Gyvenimo būdas“.

Mantas ir pats labai mėgsta vištieną, todėl galėtų ją valgyti kone kasdien. Magas vištos krūtinėlę visuomet kepa orkaitėje, o ne keptuvėje.

Kadangi mėsa sausoka, vyras vis sukdavo galvą, su kokiu garnyru ją patiekti. Naršydamas internete jis rado receptų, kuriuose nurodyta, kad keptą kulšelę galima patiekti su braškių uogiene, o krūtinėlę – su šviežiais bazilikais ir braškėmis.

Kulinarijai neabejingas vilnietis rado aukso vidurį – iš kelių receptų atsirinko tai, kas jam atrodė geriausia, ir vištos krūtinėlę paruošė savaip.

„Krūtinėlę iš vakaro pamarinuoju, o kitos dienos pietums ją, įdėtą į kepimo rankovę, pašaunu į orkaitę“, – pasakojo Mantas. Kol čirška kepsnys, šeimininkas mikliai paruošia braškių salotų.

„Malonus ir įdomus skonių žaismas“, – mėsos ir braškių derinį įvertino Mantas Wizardas. Paukštienos mėgėjams šis Manto Wizardo receptas turėtų patikti, nes patiekalas – vasariškas ir gaivus.

Vištos krūtinėlė su braškių salotomis

Reikės:

išdarinėtos vištos krūtinėlės;

saujos šviežių braškių;

šakelės šviežių bazilikų;

saujos špinatų;

druskos, pipirų, kario pagal skonį;

česnako skiltelės;

žiupsnelio Provanso žolelių mišinio;

kmynų pagal skonį.

Vištos krūtinėlę keliose vietose įpjaukite peiliu. Susmulkinkite česnako skiltelę. Abi krūtinėlės puses apibarstykite druska, pipirais, trupučiu kario, česnako gabalėliais, Provanso žolelių mišiniu ir kmynais.

Prieskoniais marinuotą krūtinėlę įdėkite į šaldytuvą – ją galite šaltai laikyti ir pusvalandį, ir per naktį. Kad vištiena būtų sultingesnė, ją prieš kepdami įdėkite į kepimo rankovę, pradurkite kelias skylutes orui išeiti.

Pašaukite kepsnį į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Ištraukę krūtinėlę iš orkaitės palikite dešimčiai minučių pastovėti, kad dar šiek tiek prisigertų kepimo metu paskleistų sulčių.

Tuo metu, kai mėsa bus baigusi kepti, ruoškite salotas. Gabaliukais supjaustykite braškes, stambiai supjaustykite bazilikus ir viską sumaišykite.

Į lėkštę dėkite vištieną, šalia – braškių ir bazilikų salotas. Ant salotų užpilkite kelis balzaminio acto lašus. Jeigu liko kepimo sulčių, užpilkite ant krūtinėlės, nereikės kitokio padažo. Į lėkštę galite įdėti daugiau žalumynų: truputį špinatų ir gražgarsčių. Tai puikiai dera su braškėmis ir vištiena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.