Sviestiniai varškės sausainiai: paprasta, kaip dukart du

Man labai patinka, kai sausainius galima iškepti vos iš kelių ingredientų. Šie kaip tik tokie – labai skanūs, nesudėtingai padaromi ir dailiai atrodantys.

Sviestiniai varškės sausainiai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Sviestiniai varškės sausainiai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jun 16, 2016, 6:03 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:59 AM

Sviestiniai varškės sausainiai

Reikės:

  • 250 g varškės;
  • 200 g sviesto;
  • 300 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • cukraus, cinamono.

Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su sviestu (sviestą supjausčiau gabaliukais ir išminkiau su varške).

2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir užminkykite vienalytę tešlą. Padalinkite į 2 dalis, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.

3. Iškočiokite tešlą ir stikline išspauskite apskritimus. Vieną pusę apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Apskritimą perlenkite per pusę, tą pusę – dar per pusę.

4. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos.

P. S. Aš gaminau iš vienos dalies, išėjo 30 sausainiukų (stiklinė 6,5 skersmens).

Skanaus!

Šaltinis: „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.