V. Radzevičiaus iškyla – be šašlykų, bet su kaukazietišku valgiu

Keliautojas, knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytaras Radzevičius į iškylą niekada nevyksta be savo puodų. „Kodėl mes įsivaizduojame, kad piknike turi būti kepamos tik mėsos ir dešrelės? Ant laužo puikiausiai galime pasigaminti ir kitokių patiekalų. Aš itin mėgstu troškinius“, – teigė Vytaras.

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.<br>D.Umbraso nuotr.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaukazietiškas troškinys – chašlama.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaukazietiškas troškinys – chašlama.<br>D.Umbraso nuotr.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.
Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame „Borjomi“ piknike Vytaras gamino kaukazietišką troškinį – chašlama.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 18, 2016, 7:01 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:57 AM

Piknike jis dažnai gamina kaukazietišką troškinį – chašlama.

Vytaras sako, kad troškinio gamyba yra idealus bendravimo būdas.

„Kai puodą užstatai ant laužo, nieko daryti nereikia, tik prižiūrėti, kad troškinys iš pradžių neišbėgtų, o pabaigoje neprisviltų. Kol puodas kunkuliuoja, gali kalbėtis į valias“, – tvirtino Vytaras.

Pateikiame jo receptą.

Draugus aplink ugnį suburiantis kaukazietiškas troškinys

Reikės:

  • 500 g jautienos su kaulu;
  • 8 riekelėmis supjaustytų pomidorų;
  • 4 riekelėmis supjaustyti ankštinių pipirų;
  • 5-6 žiedais supjaustytų svogūnų;
  • pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2 lauro lapų;
  • 3-4 stambiai pjaustytų bulvių;
  • druskos;
  • ryšelio petražolių;
  • ryšelio kalendros.

Puodo dugną iškloti svogūnais, pomidorais ir ankštiniais pipirais. Ant jų užkloti sluoksnį mėsos. Apibarstyti druska ir pipirais. Tada – dar vieną sluoksnį daržovių ir mėsos, galiausiai ant viršaus – bulvių.

Viską užpilti vandeniu, kad apsemtų, įmesti lauro lapus. Užvirti. Jei reikia, nugraibyti putas.

Uždengus virti 3-4 valandas virš silpnos ugnies. Kuo ugnis silpnesnė, tuo troškinys skanesnis. Prieš patiekiant į stalą, užbarstyti žalumynų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.