Nenorėjau spalvoto marcipaninės masės torto, kuris labai gražus akims, – mane visada labiau traukė pastelinės spalvos ir šviežių uogų kvapas.
Kreminės žalumos sūrio pyragas
Reikės:
- 1 kg vanilinio tepamojo varškės sūrio („President“);
- 250 g maskarponės sūrio;
- 200 ml grietinėlės (30 proc.);
- 2 v. š. cukraus pudros;
- saujos špinatų;
- apie 25 g želatinos;
- apie 70 ml vandens.
Pagrindui:
- 350 g šokoladinių sausainių (aš naudojau „Selga“);
- 130 g sviesto;
- apie 3 v. š. sezamų sėklų.
Pagrindui susmulkinkite sausainius, ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su sausainiais, sezamų sėklomis, supilkite viską į pyrago indą, išlyginkite, dėkite į šaldytuvą.
Šaltame vandenyje išbrinkinkite želatiną, pašildykite, kol visai ištirps. Kambario temperatūros kreminius sūrius sumaišykite, sudėkite špinatus, sutrinkite.
Berkite cukraus pudrą, išplaktą grietinėlę (plakite šaltą), maža srovele pilkite atšalusią ir ištirpusią želatiną. Viską gerai išmaišykite, pilkite ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.
Aš ten laikiau per naktį, ryte puošiau uogomis ir žiupsneliu kokosų drožlių.