Cukinijų ir sūrio blynai: valgyčiau nuo pusryčių iki vakarienės

„Skonio“ skaitytoja Angelė dalijasi cukinijų blynų receptu. „Nuostabieji cukinijų blyneliai tokie lengvi, neapsunkinantys skrandžio ir kartu gardūs, kad juos galėčiau valgyti nuo pusryčių iki vakarienės. Traškūs iš išorės, minkšti viduje, patiekti su grietine arba varškės ir krapų padažu. Mmm... net seilė tįsta apie juos pagalvojus“, – teigia ji.

Cukinijų blynai.<br>123rf nuotr.
Cukinijų blynai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2016, 7:52 AM, atnaujinta Jun 19, 2023, 4:56 PM

Kai tik atsiranda cukinijų, tai tampa vienu populiariausių patiekalų, kuris Angelei net skanesnis už visų mėgstamus bulvinius blynus.

„Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: į tešlą kartais įtarkuoju morką, beriu svogūnų laiškų, česnakų, sezamų sėklų. Blyneliai kas kartą gaunasi vis kitokie! Išbandykite įvairius variantus – jie negali nepavykti“, – rašo Angelė.

Dalijamės jos receptu.

Cukinijų blyneliai su sūriu  

Reikės:

  • 350 g tarkuotų cukinijų;
  • 120 g miltų;
  • 40 g tarkuoto parmezano ar bet kokio fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos;
  • aliejaus kepimui.

Jeigu norite, į tešlą galite įberti sezamų sėklų arba krapų.

Kaip gaminti

Stambia tarka sutarkuotas cukinijas nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys ir dėkite į didelį indą. Jeigu jos jaunos, tarkuokite su visa žievele. Sumaišykite su miltais ir sūriu. Dėkite lengvai išplaktą kiaušinį, druskos ir išmaišykite – tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto. 

Stovėdamos cukinijos paleidžia sultis, todėl ilgainiui tešla tampa skystesnė. Jeigu ji atrodo per kieta, kartais įpilu šlakelį kefyro.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę – maždaug po tris minutes. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. 

Patiekite su grietine arba varškės, jogurto padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.