Kai tik atsiranda cukinijų, tai tampa vienu populiariausių patiekalų, kuris Angelei net skanesnis už visų mėgstamus bulvinius blynus.
„Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: į tešlą kartais įtarkuoju morką, beriu svogūnų laiškų, česnakų, sezamų sėklų. Blyneliai kas kartą gaunasi vis kitokie! Išbandykite įvairius variantus – jie negali nepavykti“, – rašo Angelė.
Dalijamės jos receptu.
Cukinijų blyneliai su sūriu
Reikės:
- 350 g tarkuotų cukinijų;
- 120 g miltų;
- 40 g tarkuoto parmezano ar bet kokio fermentinio sūrio;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- aliejaus kepimui.
Jeigu norite, į tešlą galite įberti sezamų sėklų arba krapų.
Kaip gaminti
Stambia tarka sutarkuotas cukinijas nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys ir dėkite į didelį indą. Jeigu jos jaunos, tarkuokite su visa žievele. Sumaišykite su miltais ir sūriu. Dėkite lengvai išplaktą kiaušinį, druskos ir išmaišykite – tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto.
Stovėdamos cukinijos paleidžia sultis, todėl ilgainiui tešla tampa skystesnė. Jeigu ji atrodo per kieta, kartais įpilu šlakelį kefyro.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę – maždaug po tris minutes. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Patiekite su grietine arba varškės, jogurto padažu.