Tiesiog tobulas valgis vasariškai vakarienei, kuris niekada neatsibosta ir kurį visa šeima prašo pagaminti vėl ir vėl.
Kad jis būtų dar tobulesnis, įdarą patariu pasiruošti iš anksto. Kai iš darbo grįšite į namus, teliks sudėti įdarą į cukinijas ir pašauti orkaitėn. Praeis vos pusvalandis, ir ant stalo garuos gardi vakarienė: traškus cukinijos laivelis su jūsų mėgstamu įdaru.
Pasidalinsiu savo įdaro receptu.
4 cukinijoms reikės maždaug 200 g maltos mėsos (kalakutienos, vištienos arba jautienos).
Mėsą gardinu prieskoniais, žolelėmis ir apkepu keptuvėje. Išverdu vieną pakelį ryžių, sumaišau su mėsa, įpjaustau vieną susmulkintą saldųjį pipirą, dedu porą šaukštų pomidorų padažo arba įpjaustau porą pomidorų, gardinu druska, prieskoninėmis žolelėmis. Labiausiai tinka Provanso prieskoniai – raudonėliai, čiobreliai.
Cukinijas perpjaunu išilgai perpus, išskobiu minkštimą ir taip pat susmulkintą įmaišau į įdarą.
Šiam valgiui labai tinka ir šaukštas-kitas konservuotų saldžiųjų kukurūzų.
Įdarą dedu į cukinijų laivelius, apibarstau tarkuotu „Džiugo“ sūriu ir šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepu 20-25 minutes. Cukinijos turi likti traškios, kietokos, tad tikrinkite peiliu, kad neperkeptų – perkepusios jos ištyžta.
Skanios vakarienės ir jums!