Vištienos vėrinukai su daržovėmis pamalonins ir akį, ir skrandį

Gamta, grynas oras ir grilis – tikriausiai daugeliui tai visus metus laukiama vasariška idilė. Neabejotinai laikas gamtoje lemia ir tai, ką renkamės gaminti bei valgyti. Kiekvienas kulinarijos mėgėjas turi savo mėgstamiausią mėsos paruošimo būdą, tačiau vieno nenuginčysime – vasarą karaliauja grilis.

Vištienos ir daržovių vėrinukai.
Vištienos ir daržovių vėrinukai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 6:01 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:51 AM

Poilsiui sodyboje, stovyklavimui prie ežero, piknikui gamtoje ar barbekiu vakarėliui kiemelyje labiausiai tiks ant žarijų kepta mėsa.

Jei anksčiau kiekvienos šeimos šiltojo sezono kulinariniu pasididžiavimu būdavo tradicinis šašlykas, tai dabar žmonės vis labiau linkę ieškoti ne tik naujų mėsos rūšių, bet ir įvairiausių jų paruošimo receptų.

Mažmeninės prekybos tinklo RIMI atlikta apklausa, kurioje savo nuomonę pareiškė 24,5 tūkst. pirkėjų rodo, kad beveik trečdalis (31 proc.) lietuvių ant žarijų renkasi kepti vištieną, ketvirtadalis (26 proc.) renkasi kiaulieną.

Kiek rečiau, tačiau nemaža grilio mėgėjų dalis renkasi sveikuolių mėsa tituluojamą kalakutieną (13 proc.), 7 proc. apklaustųjų mielai kepa jautieną ar veršieną. Rečiausiai, vos iki 4 proc. lietuvių kepsninėse čirška antiena, aviena ir triušiena.

„Natūralu, kad lietuviai labiausiai renkasi vištieną ir kiaulieną – tai tradicinė mėsa, prie kurios skonio esame įpratę, šios rūšies mėsą nesunku paruošti, daugelis mūsų žino įvairiausių laiko patikrintų receptų. Daugelis mano, kad aviena, antiena ir triušiena skirta gurmanams, o ir iš tiesų šios rūšies mėsa pasižymi išskirtiniu skoniu, kuris gali ne visiems patikti.

Taip pat skanūs ir tinkamai iškepti šios mėsos patiekalai reikalauja nemažai žinių ir patirties. Tai „kaprizingos“ rūšys, kurias paruošti nėra taip paprasta“, – pasakojo RIMI kokybės technologas Gintas Grinevičius.

G. Grinevičius pasidalino gardžiu vištienos vėrinukų receptu. 

Vištienos ir daržovių vėrinukai

Jums reikės:

670 g viščiukų broilerių filė;

1 cukinijos (apie 380 g);

300 g vyšninių pomidorų.

Marinatui:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

2 šaukštų balzaminio acto;

2 šaukštų citrinų sulčių;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

2 šaukštų medaus;

6 gramų druskos.

Pirmiausia paruoškite marinatą sumaišydami išvardintas sudedamąsias dalis.

Vištieną supjaustykite juostelėmis, apipilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve apie 30 min. O medinius iešmelius pamirkykite vandenyje apie 20 min., kad kepant nesudegtų. Juostelėmis supjaustykite ir cukiniją.

Susuktas vištienos ir cukinijų juosteles suverkite ant iešmelių pramaišiui su pomidoriukais.

Kepkite ant grotelių vartydami apie 10 min., kol vištiena bus visiškai iškepusi. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.