Trispalvį daržovių apkepą giria visi iliuzionisto svečiai

Iliuzionistas Mantas Wizardas ilgai nemėgo brokolių,  tačiau dabar  jų visada deda kepdamas spalvingą apkepą. Sykį iliuzionistas dovanų gavo pintinę su daržovėmis. Mantas nežinojo, ką su jomis daryti, nes krepšyje buvo brokolių ir žiedinių kopūstų, kurių tuomet jis labai nemėgo.

Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas tikina, kad šis daržovių apkepas – fantastiškas. Greit pagaminamas, gražiai atrodo ir yra skanus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jun 22, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:24 AM

Vilnietis ėmėsi ieškoti patiekalų receptų, kad galėtų panaudoti nemėgstamas daržoves, rašo „Gyvenimo būdas“.

„Apkepo su brokoliais receptas – fantastiškas. Šį patiekalą dažnai gaminu, nes jį nesunku paruošti, jeigu netikėtai užgriūva svečių. Pirma, šį valgį lengva pagaminti. Antra, jis gražiai atrodo. Trečia, tai – labai skanu“, – skanėstą apibūdino Mantas Wizardas.

Nors jis patiekalų negardina pomidorų padažu, šis daržovių apkepas – vienintelis valgis, kurį valgo būtent su šiuo padažu.

Iliuzionistą žavi patiekalo spalvingumas – prapjovus apkepą, įsidėjus į lėkštę ir geriau įsižiūrėjus galima išvysti Lietuvos vėliavos spalvas: geltoną, žalią, raudoną.

Jas sukuria daržovės: morka su kario prieskoniu, brokolis ir raudona paprika.

Kol apkepas orkaitėje, šeimininkas per tą laiką gali suplauti indus ar pažiūrėti televizorių. Mantui šį patiekalą patinka ruošti dėl to, kad kol jis kepa, nereikia prižiūrėti.

Lengvai paruošiamas daržovių apkepas

Reikės:

1 brokolio;

pusės saldžiosios paprikos;

vidutinio dydžio morkos;

svogūno;

skiltelės česnako;

5 kiaušinių;

pusės stiklinės pieno;

druskos, pipirų ir kario pagal skonį;

žiupsnelio džiovintų žolelių mišinio (bazilikų, mairūnų, petražolių). 

Brokolio žiedyną sulaužykite ir sumeskite į vandens pripiltą puodą. Pavirkite penkias minutes. Kol brokolis verda, kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką, paprikos puselę. Stambia tarka sutarkuokite morką.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, maltų džiūvėsėlių ir sudėkite apvirtą brokolį. Pakepinkite kelias minutes.

Po to kepimo indą ištepkite aliejumi ir suverskite visas daržoves. Jas pamaišykite. Paimkite atskirą indą ir į jį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite prieskonius. Viską išplakite šakute ar mentele. Plakiniu užpilkite kepti paruoštas daržoves. Kepimo formą uždenkite folija ir pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių.

Po pusvalandžio ištraukite patiekalą, nuimkite foliją. Ant apkepo pabarstykite truputį tarkuoto parmezano. Dar kartą apkepą pašaukite į orkaitę 10 minučių. Šį patiekalą galite valgyti ir šiltą, ir šaltą. Prie jo galite patiekti pomidorų padažo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.