Juk būtent per Vidurvasario šventę švedai oficialiai pradeda valgyti braškes.
Apie Vidurvasario šventimą ir šventės burtus rašėme jau anksčiau.
Dabar pateikiame jums vieno pagrindinių šios šventės skanėstų – Vidurvasario torto – receptą, kuriuo pasidalijo Švedijos ambasados virtuvės vadovė Daiva Leonavičienė.
Šis gardus tortas tiks ir kitoms vasaros šventėms, ypač gimtadieniams. Svarbiausia, kad tuo metu būtų braškių.
Tešlai reikės:
- 180 g miltų;
- 4 šaukštų cukraus;
- 150 g sviesto.
Įdarui:
- vieno apelsino žievelės;
- 1 stiklinės apelsinų sulčių;
- 100 g cukraus;
- 200 ml grietinės;
- 3 kiaušinių.
Papuošti:
- 1 litro braškių puselių.
Sumaišykite dubenyje miltus ir cukrų. Iš mišinio padarykite kauburėlį, sudėkite šaltą sviestą ir kapokite po truputį pildami vandenį, kol susidarys vientisa tešla.
Tešla išklokite torto formą, palikite aukštesnius kraštelius. Atšaldykite šaldytuve. Sumaišykite apelsino žievelę, sultis, cukrų, grietinę ir lengvai plaktus kiaušinius.
Torto pagrindą kepkite 12–15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sudėkite įdarą ir kepkite toliau apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol iškeps. Leiskite tortui atvėsti pravėrę orkaitę.
Papuoškite tortą braškių puselėmis ir su cukrumi plakta grietinėle.