Taip pat originaliame recepte jis buvo be glaisto, bet man čia puikiai pritiko juodojo šokolado pagardas su apelsino skoniu ir kvapu.
Maskarponės ir morkų pyragas
Reikės:
- 400 g tarkuotų morkų;
- 160 g cukraus;
- 4 kaušinių;
- 120 g miltų;
- 50 g kukurūzų miltų;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. cinamono;
- 1 a. š. tarkuotos apelsino žievelės;
- 1 a. š. šviežio tarkuoto imbiero;
- 1 v. š. aliejaus;
- 1 v. š. datulių sirupo;
- 250 g maskarponės.
Glaistui:
juodojo šokolado, apelsinų sulčių, kakavos, tarkuotos apelsino žievelės.
Kiaušinius ir cukrų plaktuvu ilgokai plakiau, kol cukrus ištirpo ir masė padidėjo.
Miltus, kepimo miltelius, cinamoną sumaišiau, supyliau į kiaušinių plakinį. Vėl plaktuvu viską gerai išmaišiau.
Tarkuotas morkas porą minučių pašildžiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kol morkos šilo, į miltų ir kiaušinių tešlą įmaišiau imbierą, apelsino žievelę, aliejų, datulių sirupą, maskarponę.
Sudėjau ataušusią morkų masę, išmaišiau. Kepimo formą ištepiau aliejumi, supyliau pyrago tešlą.
Kepiau 170 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.
Šaltinis – „Žalia mėta“