Nekeptas braškių tortas
Ingredientai (torto forma 18 cm. skersmens)
Torto padui:
- 50 g saldžių džiūvėsėlių riekelėmis;
- 35 g smulkintų migdolų;
- 50 g sviesto.
Torto sluoksniams:
- 500 g braškių;
- 250 g grietinėlės;
- 6 v. š. cukraus (pagal savo skonį – jeigu trūksta, įdėkite daugiau);
- 1 a. š. vanilinio cukraus ar šiek tiek vanilės aromato;
- 150 g natūralaus jogurto;
- 200 g grietinės;
- 19 g želatinos.
Gaminimo eiga
Torto padas: džiūvėsėlius sulaužome, sumetame į trintuvą su riešutais ir susmulkiname, užpilame ištirpintą sviestą, išmaišome. Torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir suberiame džiūvėsėlių masę, ja paskirstome tolygiai, gerai suspaudziame ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Pirmasis baltas sluoksnis
7 g želatinos užmerkiame vandenyje (kaip nurodyta ant pakelio).
100 g grietinės ir 100 g jogurto išplakame su 2 v. š. cukraus ir vanile, įmaišome ištirpintą želatiną.
150 g grietinėlės išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į grietinės-jogurto masę. Supilame kremą į torto formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings.
Antrasis rausvas sluoksnis
7 g želatinos užmerkiame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio.
130 g braškių ir 2 v. š. cukraus sudedame į trintuvą, sutriname į tyrelę.
100 g grietinės ir 50 g jogurto išplakame ir sumaišome su braškėmis, po to įmaišome ištirpintą želatiną.
100 ml grietinėlės išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į braškių kremą. Supilame į torto formą (ant sustingusio pirmojo sluoksnio) ir vėl dedame i šaldytuvą, kol sustings.
Trečiasis raudonas sluoksnis
5 g želatinos užmerkiame vandenyje.
170 g braškių ir 2 v. š. cukraus sutriname į tyrelę, įmaišome ištirpintą želatiną ir supilame ant sustingusio rausvojo sluoksnio. Ant viršaus dedame likusias braškes ir vėl dedame į šaldytuvą.
P. S. Sluoksniai greitai sustingsta, cukraus kiekį, kaip minėjau, reguliuokite pagal save. Tortukas labai skanus!
Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“