Nekeptas braškių tortas taps bet kokio stalo puošmena

Norite švenčių dieną atšvęsti karališkai? Pasigaminkite štai tokį braškių tortą – visi liks sužavėti ne tik jo išvaizda, bet ir skoniu. 

Nekeptas braškių tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Nekeptas braškių tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Nekeptas braškių tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Nekeptas braškių tortas.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jul 5, 2016, 11:32 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:44 AM

Nekeptas braškių tortas

Ingredientai (torto forma 18 cm. skersmens)

Torto padui:

  • 50 g saldžių džiūvėsėlių riekelėmis;
  • 35 g smulkintų migdolų;
  • 50 g sviesto.

Torto sluoksniams:

  • 500 g braškių;
  • 250 g grietinėlės;
  • 6 v. š. cukraus (pagal savo skonį – jeigu trūksta, įdėkite daugiau);
  • 1 a. š. vanilinio cukraus ar šiek tiek vanilės aromato;
  • 150 g natūralaus jogurto;
  • 200 g grietinės;
  • 19 g želatinos.

Gaminimo eiga

Torto padas: džiūvėsėlius sulaužome, sumetame į trintuvą su riešutais ir susmulkiname, užpilame ištirpintą sviestą, išmaišome. Torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir suberiame džiūvėsėlių masę, ja paskirstome tolygiai, gerai suspaudziame ir dedame į šaldytuvą 30 min.

Pirmasis baltas sluoksnis  

7 g želatinos užmerkiame vandenyje (kaip nurodyta ant pakelio).

100 g grietinės ir 100 g jogurto išplakame su 2 v. š. cukraus ir vanile, įmaišome ištirpintą želatiną.

150 g grietinėlės išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į grietinės-jogurto masę. Supilame kremą į torto formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings.

Antrasis rausvas sluoksnis 

7 g želatinos  užmerkiame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio.

130 g braškių ir 2 v. š. cukraus sudedame į trintuvą, sutriname į tyrelę.

100 g grietinės ir 50 g jogurto išplakame ir sumaišome su braškėmis, po to įmaišome ištirpintą želatiną.

100 ml grietinėlės išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į braškių kremą. Supilame į torto formą (ant sustingusio pirmojo sluoksnio) ir vėl dedame i šaldytuvą, kol sustings.

Trečiasis raudonas sluoksnis 

5 g želatinos užmerkiame vandenyje.

170 g braškių ir 2 v. š. cukraus sutriname į tyrelę, įmaišome ištirpintą želatiną ir supilame ant sustingusio rausvojo sluoksnio. Ant viršaus dedame likusias braškes ir vėl dedame į šaldytuvą.

P. S. Sluoksniai greitai sustingsta, cukraus kiekį, kaip minėjau, reguliuokite pagal save. Tortukas labai skanus!

Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.