O svarbiausia, kad gaminant šį tortą ypač trumpai užtruksite virtuvėje.
Tiesa, jam šaldyti prireiks šiek tiek vietos šaldytuve.
Nekeptas mėlynių ir varškės tortas su baltuoju šokoladu
Ingredientai pagrindui:
- 1 pakelis (180-200 g) paprastų sausainių (naudojau klasikinius „Gaidelio“);
- 2 šaukštai kokoso drožlių;
- 80 g tirpinto sviesto.
Mėlynių ir varškės masei:
- 2 pakeliai želės miltelių (naudojau braškių skonio);
- 2 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai „Malibu“ likerio (pasirinktinai);
- 350 g mėlynių (tiks arba šviežios, arba šaldytos), plius mėlynių tortui puošti;
- 2 pakeliai (360 g) saldžios varškės (naudojau „Rokiškio pieno“ plombyro skonio saldžią varškę);
- 250 g rikotos sūrio;
- 250 ml plakti skirtos grietinėlės 36% (labai gerai atšaldytos).
Baltojo šokolado sluoksniui:
- 100 g baltojo šokolado;
- 1 šaukštas kokosų aliejaus arba tirpinto sviesto;
- 1 šaukštelis augalinio aliejaus (bekvapio);
- mėtos lapeliai tortui puošti.
Pasigaminkite pagrindą
Torto formos (24 cm skersmens) su nusegamais kraštais dugną išklokite pergamentinio popieriaus rateliu. Dubenėlyje sumaišykite sutrupintus sausainius su kokosų drožlėmis, ir sumaišę su tirpintu sviestu, išklokite torto formos apačią. Gerai prispauskite masę prie dugno ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Pasigaminkite varškės masę
Nedideliame puode užvirinkite 250 ml vandens. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite dviejų želė pakelių turinį, suberkite cukrų, supilkite likerį, ir maišykite, kol visas cukrus ištirps.
Mikseriu sutrinkite mėlynes. Nesistenkite, kad jos visiškai susitrintų, bus gražiau, jei liks kelios nesutrintos uogos. Supilkite trintas mėlynes į želė masę ir padėkite visiškai atvėsti (tik ne į šaldytuvą, kad nesukietėtų).
Dubenyje gerai sumaišykite (arba suplakite mikseriu) varškę ir rikotos sūrį. Įmaišykite mėlynių ir želė masę.
Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės ir mėlynių masę. Supilkite į torto formą ant paruošto sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Baltojo šokolado sluoksnis
Karštų garų vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą kartu su kokosų aliejumi ir paprastu aliejumi.
Peiliu atsargiai apipjaukite torto kraštelius palei nusegamą formos kraštą, nuimkite šoninę briauną. Perkelkite tortą ant serviravimo lėkštės. Viršų palaistykite baltojo šokolado mase, ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
Pabaigoje viršų pabarstykite mėlynėmis ir papuoškite mėtomis.
Šaltinis – nidosreceptai.lt