Jau kurį laiką norėjau išbandyti šitą receptą, bet vis laukiau cukinijų sezono. Šitas kepinys – nei apkepas, nei pyragas, bet labai gardus, lengvas ir labai vasariškas užkandis, kuris labai tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės arba su mielais draugais ilgus vasaros vakarus lydėsite į naktį.
Cukinijų ir rikotos užkandis
Reikės:
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
- 2 skiltelių pertrinto česnako;
- 100 g kumpio, pjaustyto kubeliais;
- 2 jaunų cukinijų, viso 450 g;
- 200 g rikotos;
- 200 g fetos sūrio, sutrupinto rankomis;
- 40 g tarkuoto parmezano arba „Džiugo“ sūrio;
- saujelės pjaustytų svogūnų laiškų;
- druskos, pipirų;
- 6 kiaušinių;
- 150 g miltų;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių.
Nedidukę kepimo formą, maždaug 20x30cm, patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepkite jame pjaustytus svogūnus, pertrintą česnaką ir pjaustytą kumpį, kol svogūnai lengvai pagels, viso apie penkias minutes. Leiskite atvėsti.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir rankomis gerai nuspauskite skystį.
Dėkite cukinijas į dubenėlį ir sumaišykite su keptais svogūnais ir kumpiu, rikota, fetos sūriu, parmezanu, svogūnų laiškais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kitame dubenėlyje šluotele lengvai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Supilkite į cukinijų masę, gerai išmaišykite ir sudrėbkite į paruoštą kepimo formą.
Kepkite apie 45 minutes. Ištraukus iš orkaitės leiskite atvėsti, išimkite iš kepimo formos, prieš serviruojant, supjaustykite kvadratėliais.
Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“