Jų receptą mums atsiuntusi Angelė Mėlinauskienė tikina, jog šiuos vegetariškus blynelius kerta ir dideli, ir maži. O norint ne vegetariško patiekalo, į tešlą galima įmaišyti smulkinto rūkyto ar virto kumpio.
„Šiuos blynelius kepu dažnai – man patinka, kad juos lengva pagaminti, o valgytojai po skanios vakarienės jaučiasi neapsunkę. Kopūstų blyneliai sugeria kur kas mažiau riebalų nei cukinijų“, – teigia Angelė.
Be to, kaip teigia recepto autorė, tokią vakarienę įvertins ir taupantys pinigus: skanus ir sveikas patiekalas tikrai nekainuos nė euro.
Šviežių kopūstų blyneliai
Reikės:
- maždaug 400 g šviežio kopūsto;
- 4 šaukštų miltų;
- pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- vieno kiaušinio;
- vieno nedidelio svogūno (nebūtinai);
- druskos, pipirų;
- prieskoninių žolelių.
Kaip gaminti
Kopūstą susmulkinkite: jeigu turite virtuvinį kombainą, greičiausiai šį darbą atliks jis. O jei ne – tarkuokite stambia burokų tarka.
Sudėkite kopūstus į dubenį, berkite druskos, maltų juodųjų pipirų, galite įmaišyti kapotų žolelių – petražolių, krapų. Jeigu naudosite svogūną – jį smulkiai sukapokite, apkepkite aliejuje ir suberkite į masę. Įkulkite kiaušinį, išmaišykite, dėkite miltus ir kepimo miltelius.
Išmaišykite tešlą šaukštu, ji bus kietoka, byranti. Dėkite šaukštu į keptuvę, formuokite blynelius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Patiekite su grietine.
Skanaus!