Taigi, spontaniški ir skanūs pietūs – šviežių bulvių ir cukinijų apkepas su grybų įdaru.
Apkepui reikės:
- 750 g šviežių bulvių;
- 300 g cukinijos;
- 3 kiaušinių;
- druskos, pipirų.
Įdarui reikės:
- 350-400 g pievagrybių;
- 3-4 v. š. grietinės;
- svogūnų laiškų, 1 skiltelės česnako;
- druskos ir pipirų;
- petražolių ir krapų.
Apkepas keptas skardoje, kurios forma – 20x20 cm.
Gaminimas:
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti , pakepinti su svogūnų laiškais ir česnaku, įberti prieskonius, įdėti supjaustytus žalumynus ir grietinę, nuimti nuo viryklės.
Bulves nuskusti, cukiniją nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka, įmušti kiaušinius, įberti prieskonius ir gerai išmaišyti.
Skardelę iškloti kepimo popieriumi (jei silikoninė, tai nereikia), ištepti aliejumi, dėti bulvių ir cukinijų sluoksnį, po to grybų ir vėl ant viršaus bulvių ir cukinijų.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 50-60 minučių (priklauso nuo skardos dydžio ir apkepo storio).
Serviruoti su grietine ar padažu (aš į grietinę įmaišiau smulkintų krapų, smulkinto česnako, truputį druskos ir pipirų).
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.