Maskarponės sūrio tortas
Ingredientai 26 cm skersmens torto formai
Pagrindui:
- 250 g sausainių;
- 100 g sviesto;
- 2 šaukštai juodos kakavos;
- keli šaukštai kondensuoto pieno;
- 50 g graikinių riešutų.
Sūrio sluoksniui:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 300 g grietinėlės 35 % riebumo;
- 2,5 šaukšto želatinos;
- indelis kondensuoto pieno.
Eiga
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Sausainius sulaužyti arba dėti į trintuvą ir kartu su riešutais susmulkinti.
Sviestą ištirpinti, dėti kakavą, kondensuotą pieną ir sumaišyti su sausainių ir riešutų mase.
Tortinę iškloti kepimo popieriumi. Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
Kambario temperatūros maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti. Atšaldytą grietinėlę išplakti.
Į sūrio ir kondensuoto pieno masę įmaišyti plaktą grietinėlę ir pilant silpna srovele įmaišyti ant garų ištirpintą ir truputį pravėsusią želatiną.
Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo.
Dėti į šaldytuvą 2 valandom arba nakčiai.
Puošti lydytu šokoladu arba apibarstyti kakavos milteliais.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“