Pusryčių sausainiai sveikuoliams: be cukraus, miltų ir sviesto

Be kiaušinių, be cukraus ir be sviesto. Jei labai norite ir visiškai be miltų, nes miltus galite pakeisti maltais migdolais arba kitaip vadinamais migdolų miltais.

Pusryčių sausainiai sveikuoliams.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pusryčių sausainiai sveikuoliams.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira, „Duok druskos“

Jul 24, 2016, 6:56 AM, atnaujinta Aug 2, 2021, 10:27 AM

Jei namuose turite virtuvinį kombainą, jums tikrai neverta pirkti labai brangių migdolų miltų, jų galite pasidaryti ir namie, tiesiog smulkiai sumalkite migdolus virtuviniu kombainu. Jei migdolai yra su odele, jūsų miltai bus tamsios spalvos, o jei norite kad jie būtų šviesūs, malkite migdolus jau be odelės.

Kaip ir paprastų miltų, šitų migdolų miltų aš visada turiu savo virtuvėje ir dažnai naudoju pyragams ar sausainiams kepti. Kartais aš jais visiškai pakeičiu miltus, o kartais juos maišau su paprastais miltais.

Kaip žinia, balti miltai nėra pats vertingiausias ir maistingiausias maisto produktas, tad pakeitus juos maltais migdolais net paprasti pusrytiniai blynai gali tapti labai sveiku patiekalu, kuris suteiks daug energijos ir ilgiau išlaikys sotumą.

Šitie sausainiai taip pat yra pilni energijos, nesvarbu ar su migdolais, ar be jų. Visi naudojami produktai yra pilni maistingųjų medžiagų, tad ir rezultatas yra akivaizdus.

Jei nesate veganas galbūt niekada nesusidūrėte su veganišku kiaušiniu. Kadangi veganai nenaudoja gyvūninės kilmės produktų, tai pyragams kepti jie, žinoma, nenaudoja ir kiaušinių, o panašų rišamąjį efektą jie gauna iš augalinio kiaušinio pakaitalo.

Tam jie naudoja maltas linų sėmenis, išmirkytas vandenyje – 1 šaukštas linų sėmenų ir 2 šaukštai vandens bus lygu vienam kiaušiniui. Mirkyti ilgai nereikia, pakaks vos porą minučių.

Sausainiai su šokolado gabaliukais bus patrauklūs kiekvienam mažyliui, bet juos galite lengvai pakeisti sveikesniu gardumynu, pavyzdžiui, datulių ar slyvų gabaliukais, razinomis ar kitokiomis džiovintomis uogomis.

Pusryčių sausainiai sveikuoliams

Porcijos: apie 14 vnt.

Reikės:

  • 1 šaukšto maltų linų sėmenų;
  • 1 banano;
  • 2 šaukštų lydyto kokoso aliejaus arba kito aliejaus;
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 1 stiklinės avižinių dribsnių;
  • 1 kupino šaukšto pilno grūdo miltų arba maltų migdolų;
  • pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 2 šaukštų kapotų riešutų – migdolų, lazdyno, graikiškų ar kitokių;
  • 2 šaukštų smulkių juodo šokolado gabaliukų arba džiovintų vaisių.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę 175 laipsnių.

Maltus linų sėmenis sumaišykite su dviem šaukštais vandens ir padėkite į šalį, kol išbrinks.

Dubenėlyje sutrinkite bananą ir sumaišykite su aliejumi, vanile, medumi bei mirkytomis linų sėmenimis.

Dėkite miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius, viską gerai išmaišykite.

Įmaišykite kapotus riešutus ir šokolado gabaliukus.

Paruoštą tešlą dėkite penkioms minutėms į šaldytuvą.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu kabinkite tešlą ir formuokite sausainukus.

Kepkite orkaitėje 15 minučių.

Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.