Labai minkštas ir tiesiog tobulas šokoladinis cukinijų keksas

Dar vienas receptas su cukinijomis – desertas. Puikus, labai minkštas, drėgnas, sodraus šokoladinio skonio keksas. Cukinijų skonio tikrai nepajusite. Jos suteikia keksui drėgmės ir minkštumo.

Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Šokoladinis cukinijų keksas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (7)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Jul 25, 2016, 5:07 PM, atnaujinta Aug 2, 2021, 10:25 AM

Ragaudama bandžiau kabinėtis ir surasti, ką dar būtų galima patobulinti, bet negalėjau nieko sumąstyti. Man jis fantastiškas toks, koks yra.

Patarimai, pastebėjimai. Jei kakava sušokusi į gabaliukus, persijokite.

Naudojau juodo šokolado gabaliukus, bet tiks ir pieniško ar net balto. Dėkite tą, kuris patinka. Keksas nėra 'baisiai' saldus, šokolado skonis labai sodrus ir ryškus. Juodojo šokolado gabaliukai prideda kartumo.

Cinamonas nėra būtinas, bet jis išryškina šokolado skonį.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Šokoladinis cukinijų keksas

Receptas adaptuotas iš joyofbaking.com

24x14 cm pailgai kekso formai reikės:

  • 150 g miltų;
  • 45 g kakavos;
  • 3/4 šaukštelio sodos;
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 1/4 šaukštelio cinamono;
  • 100 g juodo ar kito šokolado gabaliukų;
  • 2 vidutiniai kiaušiniai;
  • 100 g balto cukraus;
  • 100 g rudo cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 220 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Įmaišykite šokolado gabaliukus. Atidėkite į šoną.

3. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius, berkite abiejų rūšių cukrų, pilkite vanilę ir viską gerai išplakite. Įmaišykite aliejų ir tarkuotas cukinijas.

4. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.

5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.

6. Kepkite apie 55-65 minutes arba kol įsmeigus pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.