Juos moteris išmoko ruošti iš kaukazietiško kraujo turinčio vyro Rolando giminių, rašo žurnalas „TV antena“.
Po pernykštės viešnagės azerbaidžanietiškų šaknų turinčio R.Alijevo tėvo gimtinėje Goda savo namų virtuvėje su užsidegimu pradėjo ruošti valgius, kurių receptus išgavo iš vyro tetų.
Paklausta, ar turi išskirtinį azerbaidžanietišką patiekalą, kuriuo vaišina svečius, G.Alijeva atsakė: „Šis patiekalas sujungia lietuvišką ir azerbaidžanietišką virtuves. Ruošiu kalakutieną su traškia garstyčių ir medaus plutele, o prie jos patiekiu ryžių, pagardintų kariu, razinomis ir datulėmis“.
Pateikiame patiekalo receptą
Kalakutiena su medumi ir garstyčiomis
Reikės:
kalakutienos;
šaukšto medaus;
garstyčių;
paukštienos prieskonių;
ciberžolių;
alyvuogių aliejaus.
Sumaišykite medų, garstyčias ir prieskonines žoleles. Šia mase įtrinkite paukštieną, apšlakstykite aliejumi ir palikite parą pastovėti.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie valandą, keletą kartų mėsą apliedami išsiskyrusiomis sultimis. Tuomet kaitrą padidinkite iki 220 laipsnių.
Prie kalakutienos tinka gražgarsčių salotos ir ryžiai, pagardinti kariu, datulėmis ir razinomis.