Gardūs grybų kotletai pagal grupės „16 Hz“ nario receptą

Grupės „16 Hz“ narys Skaidrius Varslauskas-Hardas (42 m.) jau spėjo ne tik paragauti šviežių keptų grybų, bet ir pasiruošti jų atsargų, rašo žurnalas „TV antena“.

Grupės „16 Hz“ narys Skaidrius Varslauskas-Hardas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Grupės „16 Hz“ narys Skaidrius Varslauskas-Hardas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė, „TV antena“

Aug 2, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 17, 2017, 3:05 AM

Vyras žino daugybę būdų, kaip skaniai paruošti įvairius grybus, bet miške nerenka tų, kuriuos reikia pervirti du kartus.

– Kaip ruošiate surinktus grybus?

– Žmona Virginija yra puiki šeimininkė, todėl grybų patiekalus valgome kone visus metus. Aš mėgstu keptus šviežius grybus.

Patinka dauguma grybų, keptų su rūkytų lašinių spirgučiais, svogūnais ir grietine. Ypač vertinu svieste keptas baravykų kepurėles, rudmėses. Moku ruošti grybų kotletus.

Kartą rūkytą žuvį pagardinau maltais džiovintais baravykais, buvo pikantiška ir skanu. Šeima ir svečiai giria mano koldūnus, kibinus, padažus, sriubas su grybais.

– Žiemai grybus džiovinate, konservuojate?

– Labai mėgstu džiovintus baravykus, todėl namuose jų niekada netrūksta. Neįsivaizduoju burokėlių sriubos be rūkytos šoninės ir džiovintų baravykų.

Skanūs ir konservuoti grybai. Juos skaniausiai konservuoja mano mama. Grybai išlaiko skonį, aromatą.

Ji nenuverda ir nepila vandens. Labai svarbus acto kiekis. Grybus mama ruošia su pomidorų padažu arba su daržovėmis. Tinka prie silkės, mėsos, vištienos.

Pateikiame jums grybų kotletų receptą, kuriuo S.Varslauskas-Hardas pasidalijo su žurnalo „TV antena“ skaitytojais.

Patiekalui reikės:

0,5 kilogramo grybų;

4–5 šaukštų miltų;

1 svogūno;

druskos;

aliejaus;

rūkyto sūrio;

prieskonių;

maltų džiūvėsėlių.

Grybus apvirkite, nuvarvinkite ir sumalkite. Pagardinkite druska, pipirais, įmalkite arba įpjaustykite svogūną, įdėkite prieskonių.

Miltų berkite tiek, kad masė pasidarytų tiršta. Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje, kol apskrus.

Prieš baigiant kepti kotletus galima pagardinti rūkytu sūriu.

Tinka valgyti su bulvių koše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.