Skanėstų niekada nebūna per daug: purus pyragas su slyvomis

Pasimėgaukite puriu slyvų pyragu, kuriam pagaminti nereikia jokių įmantrių produktų – visko rasite šaldytuve ir virtuvėje.

Slyvų pyragas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Slyvų pyragas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2016, 11:09 AM, atnaujinta Aug 10, 2023, 7:07 PM

Šį receptą mums atsiuntė mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė. Paprasta pagaminti, bet gardu gardu! 

Pyragas su slyvomis

Reikės:

  • 200 ml kefyro; 
  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 2 kiaušinių (didelių); 
  • 100 g sviesto; 
  • 300 g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 a. š. su kaupu kepimo miltelių; 
  • vanilinio cukraus;
  • slyvų. 

Kaip gaminti

Į kefyrą pilti ištirpintą sviestą, išmaišyti, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, vanilę, viską gerai išplakti.

Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti iki vientisos masės.

Kepimo indą ištepti plonu sviesto sluoksniu, apibarstyti miltais, sudėti tešlą, ant viršaus išdėlioti slyvas.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje maždaug 40-50 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.