Tiesiog tobulos spurgos, kurios ilgai išlieka purios ir minkštos

Pristatau tobulą (vėl) spurgyčių receptą. Neturiu prie ko prikibti. Spurgytės minkštos, purios, švelnios tekstūros ir skonio, su citrininiu blizgesiu. Vienintelis galimas minusas, mano nuomone, – virimas aliejuje, riebumas. Bet tai spurgos... Nori, nenori – vandenyje juk nevirsi.

Rikotos spurgos.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Rikotos spurgos.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Rikotos spurgos.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Rikotos spurgos.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Aug 9, 2016, 10:20 AM, atnaujinta Aug 10, 2023, 7:08 PM

Skanaus! Ką tik baigiau valgyti paskutiniąsias, jos ir antrąją dieną išlieka tokios pat minkštos ir purios, o ir vis norisi jas pavolioti cukraus pudroje. Nusiteikite kalorijų bombai.

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau smulkų cukrų, bet manau, nieko baisaus neatsitiks, jei naudosite įprastą. Tik tuomet maišykite cukrų su rikota, nesijokite jo kartu su miltais (bus per stambus persijoti).

Tešla gaunasi skystoka, rankomis spurgų nesuformuosite. Tik jokiu būdu nepridėkite daugiau miltų.

Spurgas į karštą aliejų dėkite kupinu šaukšteliu. Aš naudojau mažą ledų šaukštą, tai net rankų neteko išsitepti.

Turiu trijų dydžių ledų šaukštus (su išspaudžiama rankenėle), jie labai padeda kepant spurgas, sausainius, keksiukus. Labai pagreitina tešlos paskirstymo, formavimo procesus ir jokio terliojimosi!

Iš šio kiekio gaunasi 30 nedidelių spurgyčių.

Citrininės rikotos spurgytės

Receptas adaptuotas iš knygos „Step-by-step Desserts“

Ingredientai:

  • 200 g rikotos;
  • 2 vidutiniai kiaušiniai;
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 30 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto;
  • 100 g miltų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 4 šaukštai smulkaus cukraus;
  • 1 citrinos žievelės, tarkuotos;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių.
  • Kepimui – 1 litras saulėgrąžų aliejaus.
  • Apibarstymui – truputis cukraus pudros

Gaminimo eiga

Dubenyje šluotele išplakite rikotą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir sviestą.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įsijokite į tešlą.

Įtarkuokite citrinos žievelės, išmaišykite. Įmaišykite citrinos sultis.

Puode gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite tešlą kupinu šaukšteliu į karštą aliejų. Kepkite spurgytes, kol gražiai paruduos po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Iškeptas spurgytes dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Dar šiltas apibarstykite cukraus pudra. 

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.