Vištienos gabalėliai su medaus padažu
Reikės:
- 500 g vištienos filė;
- druskos, juodųjų pipirų;
- maltų džiūvėsėlių apvoliojimui;
- alyvuogių aliejaus;
- sezamų sėklų;
- saujelės pjaustytų svogūnų laiškų;
Padažui:
- 1 v. š. sezamų aliejaus (keičiau alyvuogių aliejumi);
- 2 skiltelių česnako;
- 1 a. š. tarkuoto šviežio imbiero;
- 1 a. š. aštraus pomidorų padažo;
- 125 ml vištienos sultinio arba vandens;
- 80 ml sojų padažo;
- 80 ml medaus;
- 60 ml acto;
- 60 g rudojo cukraus;
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo ir 1 v. š. vandens.
Vištienos filė supjaustykite nedideliais vienodais gabalėliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Ruošiame padažą. Į priekaistuvį pilkite aliejų, sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą ir pakepkite keletą sekundžių. Tuomet pilkite vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palaukite kol, užvirs.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilkite į padažą. Šiek tiek dar pavirkite.
Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir sumaišykite su padažu. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų. Patiekite su ryžiais ir idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
Skanaus!
Patarimas: jei naudosite bulvių krakmolą, užteks sumaišykite nepilną šaukštą su vandeniu. Pilkite po truputį jo į padažą ir reguliuokite tirštumą.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“
Daugiau gardžių vištienos patiekalų receptų rasite čia: