Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu.
Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas.
Patarimai, pastebėjimai. 500 g cukinijų – tai grynų cukinijų svoris, dar nenusunktų. Tarkuokite burokų trintuve. Skystį nusunkiau rankomis imdama po saują tarkuotų cukinijų.
Sūrius naudojau kokius mėgstu ir visuomet turiu, bet tinka ir paprastas fermentinis sūris. Svogūną dėjau mėlynąjį, bet tinka ir geltonas.
Naudojau šviežią, neriebią šoninę.
Kepimo indo specialiai riebalais netepiau, man neprikibo. Jei Jūsų indas kibus, galite truputį patepti aliejumi.
Mano recepto ir skonio vertinimas – penki iš penkių. Tobula, būtinai kartosiu.
Cukinijų apkepas
Reikalingi produktai (20x30 cm stačiakampei formai):
- 500 g cukinijos;
- 1 vidutinis svogūnas;
- 1 didelė morka;
- 200 g neriebios šviežios šoninės;
- 50 g Čederio sūrio;
- 50 g parmezano sūrio;
- 120 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 4 vidutiniai kiaušiniai;
- 4 šaukštai aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Jei reikia, patepkite kepimo indą riebalais.
Cukinijas sutarkuokite burokų trintuve ir nusunkite skystį.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą šoninę, kol apskrus. Dėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas ir dar truputį pakepkite. Nukelkite nuo ugnies.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite ąsotėlyje su aliejumi.
Į didelį dubenį dėkite cukinijas, keptą šoninę su svogūnais ir morkomis, tarkuotus abiejų rūšių sūrius, berkite miltus, supilkite kiaušinių-aliejaus plakinį. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo indą, išlyginkite paviršių.
Kepkite apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus ir apkepas sutvirtės.
Šaltinis – bakingsecrets.lt