Keksui su obuoliais kitokio skonio suteikia viena žolelė

Tikriausiai obuolių pyragų kepate įvairiausių rūšių. Bet dar vieną į sąrašą verta įtraukti, nes keksas būna tvirtas ir yra netradicinio skonio dėl rozmarino, jei tik išdrįsite jo įdėti.

Keksas su obuoliais.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Keksas su obuoliais.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Keksas su obuoliais.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Keksas su obuoliais.<br>E.Zubrickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Aug 19, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Aug 16, 2021, 12:50 PM

Keksas su obuoliais, rozmarinais ir migdolais

Reikės:

  • 200 g sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 400 g miltų;
  • 6 mažų obuolių;
  • 60 g kepintų ir smulkintų migdolų;
  • 1 šakelės šviežių rozmarinų lapelių.

Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.

Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir kartu su migdolais bei smulkiai supjaustytais rozmarinų lapeliais atsargiai įmaišykite į masę.

Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.

Skanaus!

Šaltinis – „Oditėlės blogas“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.