Visų išgirta, šeimos pamėgta cukinijų mišrainė žiemai be acto

Kur dedate gausų cukinijų derlių? Jeigu dar neturite išbandytų receptų, pasinaudokite idėja, kurią mums atsiuntė skaitytoja Milda Abraitienė. 

Cukinijų ir pomidorų mišrainė.<br>M.Abraitienės nuotr.
Cukinijų ir pomidorų mišrainė.<br>M.Abraitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 3:34 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 8:20 AM

„Kiekvieną vasarą ar rudens pradžioje, kai atsiranda gausybė cukinijų, keletą vakarų skiriu daržovių mišrainei pagaminti. Joje nėra acto, todėl tai nepamainomas dalykas, kai reikia skubiai paruošti pietus ar vakarienę. Pakepinu supjaustytą vištieną, atidarau mišrainės indelį ir suverčiu į keptuvę. Jau netrukus galiu kviesti šeimą prie stalo“, – rašo Milda.

Ši mišrainė skani ir šalta, kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar kiaušinienės. 

„Tokią mišrainę gaminu jau daug metų, ir ji vis dar neatsibodo. Ją giria ir namiškiai, ir svečiai. Kaskart ji būna vis kitokia, nes daržovių ir prieskonių dedu, kaip sakoma, iš akies ir ragaudama taisau skonį“, – teigia šeimininkė. 

Cukinijų ir pomidorų mišrainė

(proporcijos nurodytos apytiksliai)

Reikės:

  • 2-3 jaunų cukinijų arba 1 didelės, subrendusios, tačiau šiuo atveju ją reikės nulupti ir pašalinti sėklas;
  • maždaug 1 kg pomidorų;
  • 3-4 svogūno galvų;
  • 2 morkų;
  • 5-6 česnako skiltelių;
  • aitriųjų paprikų pagal skonį;
  • saldžiųjų paprikų;
  • aliejaus kepti;
  • druskos;
  • žiupsnelio cukraus;
  • lauro lapelių;
  • kvepiančiųjų pipirų.

Kaip gaminti

Pirmiausia pasiruošiu pomidorus: panardinu į verdantį vandenį ir nulupu odelę, supjaustau nedideliais gabalėliais. Palieku dubenyje.

Tuomet supjaustau ir troškinimui paruošiu cukinijas, aitriąsias paprikas, česnakus.

Nulupu ir griežinėliais supjaustau svogūnus. Jeigu svogūnai maži – ketvirčiais.

Nuskustas morkas pjaustau griežinėliais.

Į didelį puodą pilu keletą šaukštų aliejaus ir jame apkepu svogūnus su morkomis. Maždaug po 10 minučių sudedu pjaustytas paprikas ir suverčiu pomidorus, kad išskirtų savo sultis. Pakepinu maišydama dar 10 minučių.

Suberiu aitriuosius pipirus, druską, prieskonius ir galiausiai suverčiu cukinijas, įpilu šiek tiek vandens arba pomidorų sulčių, kad daržovės nebūtų visai sausos. Paverdu maišydama, kol cukinijos suminkštėja, tačiau neperverdu – man patinka, kai jos lieka dar šiek tiek traškios. 

Dedu į stiklainius, užsuku ir statau stiklainius aukštyn kojom, kol atauš. Laikau rūsyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.