Abrikosų, tiesa, tais laikais retai buvo, bet mama gulbės kiaušinius įdarydavo braškėmis arba slyvomis, ir gausiai palaistydavo grietine su cukrumi.
Man šie kukuliai – naujai atgimęs malonus prisiminimas, kuriuo palepinu ir savo šeimą.
Varškės kukuliai, įdaryti abrikosais
2 asmenims reikės:
- 250 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 3/4 stiklinės miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 2 šaukštų tirpinto sviesto;
- abrikosų (abrikosus galite pakeisti braškėmis, juodaisiais serbentais, slyvomis, mėlynėmis).
Minkštą varškę ištrinkite su kiaušiniu, suberkite miltus ir druską, supilkite tirpintą sviestą ir greitai užminkykite minkštą tešlą.
Miltais pabarstytomis rankomis formuokite rutuliukus (dydis priklauso nuo vaisių ar uogų, kuriomis įdarysite), suplokite tarp rankų tarsi bandelę, į vidurį įdėkite uogą ar vaisių (jei vaisius didelis – jo puselę), užlipdykite kraštelius ir suformuokite rutuliuką.
Virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių. Patiekite su grietine arba jogurtu, pabarstę ruduoju cukrumi.
Šaltinis – nidosreceptai.lt