Morkų tortas su maskarponės kremu: namai juo kvepės dar ne kartą

Morkos yra labai saldžios daržovės. Viduramžiais jas ypač mėgo smaližiai. Anais laikais saldikliai buvo labai brangūs, todėl morkomis buvo saldinami įvairūs kepiniai. Sausiems kepiniams morkos suteikia drėgnumo, aromatą, gražią spalvą bei saldumą.

Morkų tortas su maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Morkų tortas su maskarponės kremu.<br>Nuotr. iš ritosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Rita (ritocreceptai.lt)

Aug 21, 2016, 7:11 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 9:19 AM

Morkų pyragų ar tortų receptų yra daug ir įvairių. Morkų pyragas labiausiai išpopuliarėjo Amerikoje – ten jis kepamas ypač saldus, mūsų skoniui net per saldus.

Įprasta manyti, kad jame būtinai turi būti morkų, razinų bei saldus sūrio pertepimas. Visi kiti ingredientai gali būti parenkami pagal skonį.

Biskvitą galima gardinti riešutais arba džiovintais vaisiais. Šaltinyje, kuriuo rėmiausi, buvo naudojami graikiniai riešutai. Aš dėjau kepintus ir sūdytus žemės riešutus, sumažinusi kiekį per pusę.

Morkų tortas su maskarponės kremu

Biskvitui:

  • 250 g rudojo cukraus;
  • 450 g miltų;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. sodos;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 350 ml aliejaus;
  • 500 ml tarkuotų morkų;
  • 150-200 g maltų riešutų (dėjau 100 g).

Kremui:

  • 200 g maskarponės sūrio (naudojau 450 g);
  • 250 g cukraus pudros (rinkitės pagal skonį);
  • 4 v. š. citrinų sulčių.

Kaip gaminti

1. Atskirame dubenyje sumaišykite birius produktus:cukrų, miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius. Jokiu būdu nepraleiskite sodos, nes biskvitas neiškils. Sodos skonio tikrai nesijaučia.

2. Kiaušinius lengvai išplakite, supilkite aliejų ir dar paplakite iki vienalytės masės. Įmaišykite birius produktus, morkas, riešutus. Išmaišykite, kad masė taptų vientisa, bet nepersistenkite ir tešlos per ilgai neplakite.

3. Biskvito tešla bus gan tiršta. Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 laipsnių temperatūros. Galite naudoti 24 cm skersmens torto formą, aš rinkausi pailgą kekso kepimo formą.

Formą išklokite kepimo popieriumi ir pilkite tešlą.

Šauname į orkaitę ir kepame 50-60 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas iš biskvito jis turi būti sausas.

Iš orkaitės ištrauktą biskvitą formoje vėsinkite 25 min., vėliau išverskite ant kepimo popieriaus ir pilnai atvėsinkite.

4. Atvėsusį biskvitą padalinau į 3 dalis.

5.Pertepkite kremu, kuris gaminamas išsukus maskarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Kremo sunaudojau daugiau nei nurodyta recepto šaltinyje.

6. Puošiame pagal savo skonį ir fantaziją. Tortas mėgsta pastovėti, bent jau per naktį.

Pastabos

Jeigu nemėgstate labai saldžių kepinių, cukraus kiekį siūlyčiau mažinti: į 450 g maskarponės dėjau 200 g cukraus pudros.

Kitą kartą naudosiu mažiau aliejaus, man jo pasirodė per daug.

Recepte praleidau 2 a. š. cinamono, man jo nereikėjo. Pyragas ir taip kvepėjo ir buvo labai gardus, sotus. Tikrai kepsiu dar kartą.

Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.