TV „gelbėtojas“ atskleidė ypatingą vištienos marinato receptą

Dar visai neseniai televizijos laidos „TV pagalba“ vedėjas, dainininkas ir renginių režisierius Arnas Švilpauskas (28 m.) dažniausiai alkį malšindavo greituoju maistu. Tačiau skrandžio problemos vyrą privertė pakeisti mitybą ir vis dažniau pačiam stoti prie viryklės.

Vištiena, marinuota žaliojoje arbatoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vištiena, marinuota žaliojoje arbatoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Švilpauskas nemėgsta receptų iš interneto ar užrašytų kitų žmonių. „Skaniausia yra tai, kas netikėta ir padaryta taip, kaip sugalvoju pats“, – teigė jis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Švilpauskas nemėgsta receptų iš interneto ar užrašytų kitų žmonių. „Skaniausia yra tai, kas netikėta ir padaryta taip, kaip sugalvoju pats“, – teigė jis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Aug 21, 2016, 2:37 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:31 AM

Intensyvi veikla ir neapibrėžtas darbo laikas televizijoje į darbus įsisukusį A.Švilpauską privertė maitintis degalinių ir greitų užkandžių kavinių patiekalais.

„Retai ir sočiai valgydamas pradėjau jausti virškinimo sutrikimus. Turėjau rinktis: valgyti ką noriu ir kiek noriu ir jausti dažną pykinimą, skrandžio skausmus ar atsisakyti nesveiko maisto ir gerai jaustis“, – pasakojo televizijos laidos vedėjas.

A.Švilpauskas tikino, jog svarbiausia sveikos mitybos taisyklė, kurios jis laikosi, – valgyti neskubant, dažnai ir po mažai, gerai sukramtyti maistą.

Taip pat negerti jokių skysčių likus pusvalandžiui iki valgio. Arbatos ar vandens atsigerti galima praėjus valandai po pusryčių, pietų ar vakarienės.

– Kokių produktų teko atsisakyti pradėjus sveikai maitintis?

– Pirmiausia neliko majonezo, kečupo, aštrių padažų. Bulvių nevalgau su mėsa, tik su daržovėmis. Beveik nevartoju duonos gaminių.

Negeriu gazuotų gėrimų, greitojo maisto užkandinių patiekalų.

– Kaip prasideda jūsų diena? Ar ruošiate ir valgote pusryčius?

– Pusryčiauti ėmiau maždaug prieš metus. Pradėjau rytais sportuoti. Kad netrūktų energijos, pusryčiauti būtina.

Keliuosi 7 val. ryto, išgeriu šilto vandens, valgau grikių košės su daržovėmis ar avižinių dribsnių košės su medumi.

– Pradėjęs sveikai maitintis tikriausiai dažnai sukatės virtuvėje?

– Virtuvėje sukuosi dažniau nei mano antroji pusė, kartais vyksta ginčai, nes neužleidžiu vietos virtuvėje. Ypač smagu eksperimentuoti, gaminti ką nors naujo.

Nemėgstu receptų iš interneto ar užrašytų kitų žmonių. Skaniausia yra tai, kas netikėta ir padaryta taip, kaip sugalvoju pats. Žinant, kas su kuo dera, galima sukurti pasakiško skonio patiekalų.

– O yra koks nors Arno Švilpausko išskirtinis patiekalas?

– Vištienos krūtinėlė, marinuota žaliojoje arbatoje su medumi. Prie jos tinka daržovių salotos su alyvuogių aliejumi ir saulėgrąžų bei moliūgų sėklomis.

– Juo dažniausiai vaišinate ir savo svečius? O gal kaskart sugalvojate ką nors naujo?

– Svečiams visada siūlau alyvuogių, sūrių, saulėje džiovintų pomidorų ar ekspromtu paruoštų salotų. Pagrindinis patiekalas kaskart būna vis kitoks.

– Saldumynus gaminti irgi mėgstate?

– Saldumynai nėra mano sritis. Du kartus mėginau gaminti morengus, tačiau nepavyko. Nuo tada jokių pyragų ar sausainių nekepu.

– Ko galima rasti jūsų šaldytuve?

– Daržovių, kiaušinių, daug įvairaus sūrio. Mano mergina yra vegetarė, todėl skanių ir sveikų nemėsiškų produktų mūsų šaldytuve tikrai būna visada.

– Be kokio produkto neįsivaizduojate savo gyvenimo?

– Džiovinti grybai galėtų būti dedami ir į tortą. Tai bene vienintelis produktas, kuriuo mane papirkti galėtų bet kuris žmogus. Žinau daugybę džiovintais grybais gardintų patiekalų receptų.

– Kokį egzotiškiausią patiekalą esate ragavęs?

– Mėgstu kinų virtuvę, tačiau labai egzotiški patiekalai manęs nežavi. Neseniai ragavau lietuviško neįprasto skanėsto – juodos duonos ledų su peletrūnais, žaliosiomis citrinomis.

Vištiena, marinuota žaliojoje arbatoje

Patiekalui reikės:

0,5 kg vištos krūtinėlės, 1 valgomojo šaukšto medaus, 2 valgomųjų šaukštų žaliosios arbatos arbatžolių, druskos, pipirų.

Vištieną įtrinkite pipirais ir druska, palaikykite 2–3 valandas. Dideliame dubenyje arbatžoles užpilkite dviem litrais verdančio vandens. Po 15 minučių į vandenį įdėkite šaukštą medaus. Kai vanduo pravės, įdėkite vištieną ir palaikykite apie 12 val. Išimkite ją iš arbatos ir medaus marinato, supjaustykite gabalais ir pusvalandį kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Prie vištienos tinka daržovių salotos su saulėgrąžų, moliūgų sėklomis, fetos sūriu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir dviem šaukštais žaliosios arbatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas