Trapūs lietuviški riestainiai – skanesni nei vaikystėje

Šiandien tradicinis trapus lietuviškas riestainis. Kažkodėl vaikystėje aš jų nemėgau, o dabar taip skanu!

Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Lietuviški riestainiai.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (5)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

2016-09-04 12:49, atnaujinta 2023-09-11 10:57

Riestainiai trapūs, bet nėra siaubingai kieti. Ne per saldūs – pats tas. Paprastas, greitas ir geras receptas.

Patarimai, pastebėjimai. Pagal receptą reiktų dėti margariną, aš dėjau labai minkštą sviestą. Gavosi gana minkšta tešla, bet riestainius suformuoti pavyko. Papildomai miltų pridėti nesinorėjo. Tik beminkant truputį pabarsčiau ant stalo.

Gaunasi 10 vidutinių riestainių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Receptas adaptuotas iš knygos „Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys“.

Lietuviški riestainiai

Ingredientai:

  • 420 g miltų;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 180 g cukraus;
  • 100 g minkšto sviesto ar margarino;
  • 1/2 didelio (35 g) kiaušinio;
  • 40 g saldaus kondensuoto pieno;
  • 40 ml vandens;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

Pabarstymui:

  • 1-2 šaukštai cukraus.

Gaminimo eiga

Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį. Kondensuotą pieną sumaišykite su vandeniu, supilkite į masę. Įmaišykite kepimo miltelius ir vanilę. Trinkite masę, kol taps puri. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kelias skardas.

Paruoštą tešlą padalinkite į 80 g gabaliukus, iškočiokite 40-45 cm ilgio lazdeles ir suformuokite riestainius.

Riestainius sudėkite ant skardų, apibarstykite cukrumi.

Kepkite 10-12 minučių arba kol gražiai pagels ir iškeps.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.