Nuspalvinkite stalą: humusas su burokėliais

Daugelio pamėgtą užkandį – humusą – galima gaminti ne tik iš avinžirnių. Į jį įmaišę burokėlių, turėsite ne tik linksmos spalvos, bet ir kitokio skonio užkandį. Jį galima tepti ant duonos, valgyti su daržovių lazdelėmis, traškučiais ar duoniukais.

Humusas su burokėliais.<br>123rf nuotr.
Humusas su burokėliais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 11:09 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:02 PM

Humusas su burokėliais

Reikės:

dviejų burokėlių;

900 g konservuotų avinžirnių;

2 skiltelių česnako;

ketvirtadalio puodelio „Tahini“ (sezamų pastos);

citrinos sulčių;

3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;

0,5 arbatinio šaukštelio druskos;

ketvirtadalio puodelio vandens;

kalendrų lapelių papuošimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplaukite burokėlius, nusausinkite, suvyniokite į aliuminio foliją, dėkite į orkaitę ir kepkite 50-60 minučių.

Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabaliukais.

Dėkite į trintuvą, ten pat sudėkite nusunktus avinžirnius ir kitus ingredientus, sutrinkite iki vienalytės masės.

Dėkite į indą, apibarstykite kalendros lapeliais, keliais avinžirniais ir patiekite.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.