Be galo gardus nekeptas tortas: nereikės nei miltų, nei cukraus

Nekeptas tortas

Nekeptas tortas.<br>Nuotr. iš Facebook/Žalia, bet ne žolė
Nekeptas tortas.<br>Nuotr. iš Facebook/Žalia, bet ne žolė
Daugiau nuotraukų (1)

Facebook/Žalia, bet ne žolė

Sep 9, 2016, 11:47 AM, atnaujinta Sep 5, 2018, 5:03 PM

Pagrindui reikės:

½ puodelio graikinių riešutų;

½ puodelio datulių.

Kreminiam sluoksniui reikės:

1 1/4 puodelio per naktį išbrinkintų anakardžio riešutų;

2 citrinų sultys;

1/3 puodelio kokosų aliejaus;

1/3 puodelio medaus.

Paruošimas

Graikinius riešutus susmulkinti smulkintuvu su S peiliuku kartu su datulėmis. Gauta mase iškloti torto formą (ant iškloto sviestinio popieriaus, kad po to būtų lengviau nuimti).

Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir plakti iki vientisos masės be gabaliukų. Gautą masę sukrėsti ant torto pagrindo.

Tortą laikyti šaldytuve mažiausiai 8 valandas, kad jis sustingtų (kokosų aliejus šaltyje stingsta).

Puošti galima gyvomis rožėmis, kapotomis pistacijomis ir liofilizuotomis avietėmis.

„Žalia, bet ne žolė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.