Taip teigia Justyna Valantinavičienė, receptų konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ atsiuntusi spalvotų blynelių su lašiša receptą. Tačiau įdarą, jos teigimu, galima naudoti, kokį labiausiai mėgstate.
Spalvoti blyneliai
Reikalingi produktai maždaug 12 blynelių:
- 2,5 puodelio miltų;
- 500 ml migdolų pieno;
- žiupsnelis druskos;
- pora šaukštų alyvuogių aliejaus;
- pora saujų špinatų;
- 2-3 šaukštai burokėlių sulčių.
Lašišos įdarui reikalingi produktai:
- 400 g žalios lašišos;
- gera sauja špinatų;
- česnakų laiškai;
- svogūnų laiškai;
- krapai;
- druska;
- pipirai.
Lašišą supjaustyti kubeliais ir su visais priedais trumpai (apie 3-4 min) patroškinti keptuvėje. Paruoštu įdaru įdaryti blynelius.
Blynelių paruošimas
Miltus, pieną, druską ir alyvuogių aliejų išplakti iki vientisos tešlos, kurią vėliau galima būtų suskirstyti į dvi porcijas.
Į vieną porciją įdėti žalių špinatų ir išplakti elektriniu trintuvu, į kitą įpilti burokėlių sulčių ir išmaišyti.
Kepti be aliejaus (nes tešla neprilimpa prie keptuvės).
Skanaus.