Kruopos verdamos vandeny ar piene santykiu 1 dalis kruopų ir 2 dalys skysčio.
Avižiniai dribsniai – greitai paruošiamos presuotos avižos. Užpylus verdančiu vandeniu vakare, ryte košės galima netgi nebevirti. Tačiau šalta košė man asmeniškai nelabai patinka, nes joje netirpsta sviestas.
Kaip virti avižinius dribsnius
Nedidelį puodą statau ant viryklės, į jį keliauja:
- 1 stiklinė dribsnių;
- 2 stiklinės vandens;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 a. š. cukraus (saldžiam variantui);
- 20-30 g sviesto.
Kaičiu pačią mažiausią ugnį ir laukiu, kol puodo turinys užvirs. Jokio maišymo! Tuomet dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku košę ramybėje 10-15 min.
Tiekiu gilesnėje lėkštėje, saldaus skonio mėgėjams užpilu klevų ar granatų sirupo, galima pabarstyti ruduoju cukrumi. Man skaniausia be jokių priedų.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.