Pyragas su sūriu ir kumpiu: svečiai gyrė ir lygino su pica

Šiemet užsibrėžiau tokį tikslą – į darbą ar universitetą neštis savo pagamintus pietus. Nežinau dar, kaip išeis to laikytis, bet stengsiuosi. Ne tik dėl to, kad pigiau ar sveikiau, bet ir šiaip maistas skanesnis.

Kumpio ir sūrio pyragas.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Kumpio ir sūrio pyragas.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Valantiejūtė (sigitacooks.lt)

Sep 16, 2016, 1:03 PM, atnaujinta Sep 13, 2022, 3:08 PM

Todėl vietoje įprastų ir jau labai labai nusibodusių sumuštinių išsikepiau nesaldų kumpio ir sūrio pyragą. Geras dalykas ne tik greitiems pietums, bet ir pusryčiams ar užkandžiui, tiesiog supjausčius gražiai ir patiekus su kokiu nors padažu.

Taip aš ir padariau – kelias riekeles įsidėjau pietums, o likusiu pyragu pavaišinau svečius. Sakė, primena picą. O kai kas nors primena picą, vadinasi, skanu.

Bet tai tikrai greitai pagaminamas ir gardus pyragas. Skaniausias dar šiltas, bet geras ir atvėsęs. Nepatarčiau tik į šaldytuvą dėti.

O vietoje kumpio arba kartu su kumpiu galima ir kokias nors daržoves naudoti, tarkim, alyvuoges, keptus pievagrybius, svogūnus, papriką ir panašiai.

Trumpai tariant, galima eksperimentuoti ir savo mėgstamiausią pyragą sukurti, kuris kuo puikiausiai tiks greitiems pietums ar užkandžiui.

Kumpio ir sūrio pyragas

Reikalingi produktai:

  • kumpis – 150 g;
  • fermentinis sūris – 120 g;
  • sauja šviežio baziliko (arba 1 a. š. džiovinto);
  • kvietiniai miltai – 280 g;
  • kepimo milteliai – 2 a. š.;
  • druska – 1/4 a. š.;
  • kiaušinis;
  • pienas – 250 ml;
  • alyvuogių aliejus – 2 v. š.

Gaminame

Kubeliais supjaustome kumpį, sutarkuojame sūrį, o baziliką šiek tiek pasmulkiname. Viską kartu sumaišome.

Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, įmušame kiaušinį, supilame pieną bei aliejų ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome kumpio ir sūrio mišinį.

Tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą ar aliejumi išteptą formelę, tolygiai paskirstome ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40-45 min., kol, įbedus medinį iešmelį į pyrago vidurį, jis išliks sausas.

Iškepusį pyragą, ištraukus iš orkaitės, geriausia palikti bent 10 min. atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.