Trinti pomidorai žiemai: paprasčiau ir skaniau nebūna

Vienas paprasčiausių man žinomų būdų konservuoti pomidorus žiemai. Dėl mažo prieskonių kiekio išlieka natūralus pomidorų skonis, todėl žiemą ypatingai skanu prisiminti vasarą, gardžiuojantis kaip šviežių pomidorų skoniu.

Pomidorai žiemai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Pomidorai žiemai.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Sep 16, 2016, 8:39 AM, atnaujinta Sep 11, 2023, 11:10 AM

Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriame mėsiškus patiekalus.

Gerai sunokusius pomidorus gerai išplaunu, nusausinu ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais.

Susmulkinu iki košės konsistencijos.

Pomidorus prieš malant galima nulupti, bet tikrai nebūtina.

Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus.

Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu.

Dar į karštus pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio ir apkloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.