Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriame mėsiškus patiekalus.
Gerai sunokusius pomidorus gerai išplaunu, nusausinu ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais.
Susmulkinu iki košės konsistencijos.
Pomidorus prieš malant galima nulupti, bet tikrai nebūtina.
Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus.
Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu.
Dar į karštus pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio ir apkloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.