Vaikystę primenančių riešutinių žiedelių receptą ji atsiuntė konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.
„Kepiau juos pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Išėjo skanūs (tikrai skanesni negu pirktiniai), o juos iškepti, pasirodo, labai paprasta“, – patikino Audronė.
Štai jos receptas.
Žiedeliai
Reikalingi produktai:
- 200 g sviesto (šalto, pjaustyto gabaliukais),
- 150 g cukraus,
- 1 kiaušinis,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 400 g persijotų miltų.
Papildomai reikės:
- 150 g smulkintų riešutų,
- 1 kiaušinio trynio ir 2 v. š pieno.
Sviestą, cukrų, kiaušinį, kepimo miltelius išmaišiau ir subėriau persijotus miltus. Išmaišytą masę uždengusi pastačiau į šaldytuvą 30 min.
Kol tešlos masė šaldytuve, peiliu sukapojau riešutus (labai smulkinti nereikia).
Ant stalo pabarsčiau miltų ir iškočiojau 8 mm storio lakštą.
Paėmusi apvalią 9 cm skersmens formelę padariau apskritimus, o mažesne formele išpjoviau 3 cm skersmens viduriuką (išėjo žiedelis).
Kiaušinio trynį sumaišiau su 2 v. š. pieno. Šiuo plakiniu aptepiau vieną žiedelio pusę ir apibarsčiau smulkintais riešutais.
Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi ir sudėjau žiedelius.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 15–20 min. (orkaitės nekaitinau).
Trapūs skanūs žiedeliai iškepti.